Samsung, Juniper Networks si Wind River colaboreaza pentru a creste eficienta vRAN si a RAN deschis
3/36209
calendar_month 22 Feb 2024, 14:20


Companiile creeaza cu succes o noua cale catre o retea virtualizata end-to-end, care cuprinde nucleul mobil, accesul radio si elementele de transport

Samsung Electronics, Juniper Networks ® (NYSE:JNPR) si Wind River ® au colaborat la un router pentru site-uri cu celule virtuale (vCSR) pentru a permite furnizorilor de servicii sa isi opereze retelele cu virtualizare end-to-end. Aceasta retea bazata pe software asigura mai multa flexibilitate, agilitate, durabilitate si un time-to-market (TTM) mai rapid pentru introducerea de noi servicii.

vCSR face parte dintr-o noua arhitectura in care unitatea distribuita si functiile CSR coexista ca elemente de retea virtualizate pe un singur server. In acest efort comun, companiile au integrat Juniper Cloud-Native Router, un element de retea complet containerizat, cu DU virtualizat Samsung (vDU) pe platforma Cloud Wind River Studio. Prin rularea mai multor elemente de retea pe un singur server virtualizat RAN (vRAN), companiile elimina in esenta nevoia de hardware de ruter fizic implementat de obicei la un site celular si reduc costul total de proprietate (TCO) pentru implementarile de retea de 5G si nu numai.

In comparatie cu retelele traditionale, aceasta infrastructura bazata pe software ofera o retea mobila mai rezistenta si mai inteligenta. Aceasta dezvoltare joaca un rol esential in realizarea potentialului vRAN prin stimularea flexibilitatii si interoperabilitatii intre diferite componente. Prin consolidarea mai multor elemente de retea software pe acelasi server, operatorii pot beneficia de urmatoarele:

Automatizare de la capat la capat cu CognitiV Network Operations Suite de la Samsung

Solutia accepta implementarea plug-and-play, vizibilitatea managementului si upgrade-uri masive de software, oferind un proces de implementare si operare mai eficient si mai eficient.

Agilitate si flexibilitate mai mari

Construita pe principiile retelei definite de software, arhitectura virtualizata permite scalabilitatea si flexibilitatea mai mari necesare pentru a satisface diferitele configuratii de retea si cerintele de servicii ale operatorilor.

Abilitatea de a sustine diverse aplicatii

Cu arhitectura centrata pe software, vCSR poate suporta aplicatii de securitate, cum ar fi firewall-uri si poate conduce inteligent fluxurile de date.

CapEx redus datorita implementarii simplificate cu mai putin hardware

Nu este nevoie sa achizitionati hardware vechi, deoarece poate fi combinat in cadrul serverului existent cu vDU si alte platforme software. De asemenea, elibereaza spatiu suplimentar in rack.

OpEx redus cu economii de energie

Prin eliminarea hardware-ului fizic CSR prin consolidarea serverului, se poate economisi aproximativ 30% din consumul de energie.
 
„Procurand expertiza noastra in implementarile vRAN in lumea reala, Samsung, impreuna cu Juniper si Wind River, deschid calea pentru retele virtualizate end-to-end din intreaga lume”, a declarat Ji-Yun Seol, Vicepresedinte, Sef Strategie de Produs, Networks Business la Samsung Electronics. „Prin aceasta abordare revolutionara, oferim operatorilor increderea de a-si transforma retelele si de a adopta abordari virtuale si deschise.”

„Obiectivul convingator al vRAN este flexibilitatea si agilitatea pe care le poate aduce operatorilor. Routerul nostru Cloud-Native permite simplitatea operationala si flexibilitatea economica, oferind in acelasi timp performante excelente. Operatorii de astazi trebuie sa se concentreze obsesiv pe experientele utilizatorilor pe care le ofera in timp ce gestioneaza costurile, iar colaborarea Juniper cu Samsung si Wind River creeaza o solutie care ii ajuta sa amortizeze investitiile 5G, sa construiasca o infrastructura durabila si sa creeze oferte de servicii mai atractive”, a spus Raj. Yavatkar, SVP si CTO, Juniper Networks.„In calitate de lider in peisajul 5G care alimenteaza majoritatea implementarilor 5G vRAN/O-RAN cu operatori globali, Wind River Studio este un cloud distribuit special creat, care este utilizat in productie, la scara, pentru vRAN si Open RAN.”a spus Paul Miller, Chief Technology Officer, Wind River.„In colaborare cu Samsung si Juniper, Wind River isi indeplineste promisiunea Open RAN, creand o cale pentru o reducere substantiala a TCO si noi oportunitati de venituri pentru operatorii de telefonie mobila.”

Aceasta tehnologie inovatoare vCSR va fi demonstrata la Mobile World Congress 2024 la standurile respective ale companiilor: Samsung (Hall 2, 2M20), Juniper Networks (Hall 2, 2D12) si Wind River (Hall 2, 2F25).

VRAN si Open RAN de la Samsung ofera un vDU si vCU dezagregat 100% complet virtualizat, nativ din cloud, dovedit in implementarea retelelor comerciale la scara larga in intreaga lume. Software-ul sau vRAN, lider in industrie — vRAN 3.0 — se mandreste cu o gama de caracteristici inteligente si durabile, optimizate pentru a satisface nevoile operatorilor de viitor de a construi retele de generatie urmatoare.

Cu ecosistemul sau robust, Open RAN virtualizat de la Samsung ofera capabilitati avansate care imbunatatesc performanta si cresc eficienta energetica.

Routerul Juniper Cloud-Native profita din plin de economia containerului si de eficienta operationala, oferind furnizorilor de servicii flexibilitatea de care au nevoie pentru a implementa 5G. Routerul performant, bazat pe software, ofera tehnologia de rutare dovedita a Juniper in cadrul Kubernetes Container Network Interface (CNI). Acest lucru permite integrarea perfecta cu Samsung vDU pe platforma Wind River Studio.

Bazat pe proiectul StarlingX cu sursa deschisa, Wind River Studio ofera o arhitectura complet nativa in cloud, Kubernetes si bazata pe containere pentru dezvoltarea, implementarea, operatiunile si intretinerea retelelor de margine distribuite la scara. Ofera o baza pentru gestionarea unei retele distribuite geografic si simplifica operatiunile din ziua 1 si ziua 2, oferind o solutie automata cu un singur panou, fara atingere. Studio abordeaza provocarea complexa a furnizorilor de servicii de implementare si gestionare a infrastructurii native cloud pentru retele cloud distribuite de la baza la margine pentru a oferi performanta RAN traditionala intr-o implementare vRAN/Open RAN.