Orange Business obtine certificarea Uptime Tier III Design pentru centrul de date Cluj-Napoca Vest
3/35911
calendar_month 16 Ian 2024, 10:52


Orange Business a obtinut, pentru centrul de date Cluj-Napoca Vest, certificarea Tier III Design de la Uptime Institute, cea mai importanta autoritate mondiala in domeniul auditarii si certificarii de data centere. Este pentru prima data cand un operator de telecomunicatii din Romania, dar si prima data cand o filiala Orange din Europa primeste aceasta certificare.

Certificarea de Uptime Tier III Design atesta redundanta, rezilienta si respectarea cerintelor privind disponibilitatea centrului de date Cluj-Napoca Vest, principalele caracteristici tehnice fiind: disponibilitate de 99,9982%, asigurand o functionare aproape neintrerupta; mentenabilitate concomitenta, ce permite efectuarea mentenantei fara a opri sistemul; componente de capacitate redundante, ce ofera un nivel crescut de siguranta si fiabilitate.

Astfel, atat clientii Orange Business care au centrul de date principal in Cluj-Napoca Vest, cat si cei care au nevoie de solutii de back-up sau disaster recovery in regiune beneficiaza de o infrastructura robusta si recunoscuta international. De asemenea, nivelul de disponibilitate garantat, certificarile ISO si tehnologiile specifice contribuie la indeplinirea cerintelor interne ale clientilor de conformitate cu standardul Tier III si cu alte standarde ale industriilor de care apartin.

Proiectarea, implementarea si certificarea centrului de date Orange Business Cluj-Napoca Vest au fost facute alaturi de partenerul tehnologic Tema Energy. Compania a furnizat si instalat cele mai avansate si mai eficiente sisteme si tehnologii din domeniu, care asigura functionarea aproape neintrerupta a solutiilor si infrastructurii clientilor Orange Business precum: alimentare cu energie electrica in mod redundant, climatizare redundanta si eficienta, solutii de detectie si stingere a incendiilor, securitate fizica si IT de nivel ridicat, protectie antiseismica si monitorizare proactiva permanenta etc.

”Orange Business are o oferta unica pe piata de centre de date din Romania, iar aceasta certificare, o premiera la nivelul Grupului Orange in Europa, dar si prima obtinuta de un operator de telecomunicatii din Romania, arata inca o data angajamentul nostru pentru furnizarea unor servicii de incredere si de inalta calitate. Migrarea in cloud si transformarea digitala au crescut semnificativ dependenta companiilor de infrastructura IT a furnizorilor de servicii, iar certificarea Tier III este o garantie pentru clientii nostri ca centrul de date a fost construit conform unor standarde riguroase si ca nivelul asumat de disponibilitate a serviciilor este atestat,” afirma Florin Popa, Director Orange Business.

Partenerul tehnologic Orange Business, Tema Energy, a adus in acest proiect o echipa complexa de specialisti si ingineri inalt calificati in inginerie electrica, instalatii mecanice, climatizare, stingere incendii, comunicatii si securitate fizica. Tema este singura companie locala care a reusit sa proiecteze si sa construiasca centre de date omologate de Uptime Institute la nivel Tier III, aproape cel mai inalt nivel de rezilienta pe plan international.

”Construirea unui centru de date si certificarea conform standardelor Tier III este un proces complex si provocator tehnic. Ne bucuram ca data centerul construit de Tema Energy la Cluj pentru Orange Business a obtinut aceasta acreditare. Arata atat angajamentul Orange de a oferi servicii la cel mai ridicat nivel de performanta si redundanta, dar si capacitatea echipei de ingineri a Tema Energy de a construi si proiecta centre de date la nivelul celor mai exigente standarde globale. Mai mult, aceste investitii in data centere echipate si proiectate la standarde internationale arata gradul de dezvoltare a centrelor de date locale, in beneficiul companiilor si al industriei digitale romanesti,” afirma Mihai Manole, director general Tema Energy.Oferta unica Orange Business pe piata de centre date din Romania

Cu servicii georedundante prin cele 7 centre de date comerciale din cinci orase de pe teritoriul Romaniei - Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara, Orange Business este singurul furnizor ce propune solutii de colocare sustinute de servicii de conectivitate premium in propria retea de telecomunicatii. In acelasi timp, Orange Business asigura servicii de gazduire a serverelor ce pot complementa solutiile de colocare georedundante cu resurse virtuale de calcul si stocare (Infrastructure-as-a-Service), de asemenea georedundante.

In ceea ce priveste securitatea cibernetica a datelor, informatiilor si echipamentelor gazduite in centrele de date, Orange Business ofera solutii prin intermediul unui Centru de Operatiuni de Securitate (SOC) propriu si a unui sistem de tip SIEM (Security Information and Event Management).  Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?