Nokia si NTT demonstreaza aplicabilitatea tehnologiei integral fotonice la fronthaul mobil
3/35938
calendar_month 18 Ian 2024, 15:32


Nokia a anuntat astazi, intr-un comunicat de presa, ca impreuna cu NTT Corporation au finalizat cu succes un PoC comun folosind solutia de fronthaul mobil Nokia printr-o retea totala fotonica (APN), aliniata cu obiectivele Forumului global IOWN (Innovative Optical and Wireless Network).

PoC abordeaza nevoia tot mai mare de conexiuni de mare viteza determinata de virtualizarea si cloudificarea componentelor de baza mobile cheie in retelele de comunicatii mobile 5G si viitoarele 6G.

In calitate de participant la IOWN, Nokia isi propune sa ofere capabilitati avansate, inclusiv consum redus de energie, latime de banda ultra-larga, simulari la scara mare si UI/UX ultra-realist pentru servicii viitoare, cu solutii de ultima generatie, cum ar fi fotonica de ultima generatie. tehnologii bazate.

Pentru a rezolva diverse probleme sociale si a realiza o lume mai inteligenta pana in 2030, tehnologia IOWN va cauta sa reduca consumul de energie de 100 ori, sa mareasca capacitatea de transmisie de 125 ori si sa scada latenta de la capat la capat de 200 ori, in comparatie cu retelele traditionale.

Solutia optica de inalta performanta de la Nokia utilizata pentru testele de laborator include comutatorul de pachete sensibil la timp (TPS) 1830 optimizat pentru aplicatiile mobile xHaul si comutatorul de serviciu fotonic (PSS) 1830 pentru transportul optic WDM.

PoC a demonstrat distributia dinamica a resurselor RAN catre radiourile 5G utilizand rutarea optica pentru a raspunde mai bine la cerintele de trafic in evolutie, asigurand in acelasi timp un consum optim de energie in comparatie cu solutiile traditionale fronthaul care ofera legaturi fixe si ineficiente.

Masuratorile de testare au indeplinit cerintele cheie pentru latenta, sincronizarea si functionalitatea mobila asociate cu fronthaul mobil in retelele 5G.