Nokia si Google Cloud colaboreaza pentru a ajuta dezvoltatorii din intreaga lume sa creeze aplicatii 5G mai rapid cu ajutorul API-urilor pentru telefoane
3/36922
calendar_month 18 Iun 2024, 12:08


Nokia a anuntat astazi ca isi extinde colaborarea cu Google Cloud pentru a oferi dezvoltatorilor din intreaga lume instrumentele software de retea de care au nevoie pentru a crea noi aplicatii inovatoare pentru intreprinderi si consumatori 5G mai rapid pentru clientii lor.

Acum, platforma Nokia Network as Code cu portal pentru dezvoltatori va rula pe Google Cloud, imbogatind experienta dezvoltatorului prin datele Google Cloud si solutii si capabilitati AI generative, inclusiv Vertex AI si Gemini 1.5 Pro. Acest lucru va permite dezvoltatorilor sa consume cu usurinta AI in aplicatiile lor si sa imbunatateasca productivitatea cu agenti de asistenta pentru codificare.

Companiile vor viza cazuri de utilizare din industrie pentru a le promova impreuna cu comunitatea de dezvoltatori Google Cloud, incepand cu asistenta medicala pentru a oferi clientilor experiente mai bune si mai sigure.

Comunitatea extinsa de dezvoltatori Google Cloud, care acopera toate industriile si zonele geografice majore, va beneficia de acces la capabilitati de retea 5G standardizate din intreaga lume, expuse prin platforma Nokia Network as Code cu portal pentru dezvoltatori, oferindu-le instrumentele tehnice necesare pentru a crea rapid noi aplicatii pentru clientii lor.

Platforma Nokia Network as Code cu portal pentru dezvoltatori
Platforma Nokia reuneste retele de telecomunicatii, integratori de sisteme si dezvoltatori de software din intreaga lume intr-un ecosistem unificat pentru a accelera dezvoltarea aplicatiilor software care pot valorifica capabilitatile retelelor 5G si 4G.

Ofera dezvoltatorilor kituri de dezvoltare software (SDK); documentatie API de retea, un „sandbox” pentru a crea cod software pentru simularea si testarea cazurilor de utilizare; si „fragmente” de cod care pot fi incluse in construirea de noi aplicatii. Platforma se bazeaza pe un model de distribuire a veniturilor intre dezvoltatori, operatori si Nokia.

De la lansarea sa in septembrie 2023, Nokia a semnat acorduri de colaborare cu 13 operatori de retea si parteneri de ecosistem din Europa, America de Nord si America de Sud.

Ankur Jain, Vicepresedinte, Google Distributed Cloud si Global Telco Industry la Google Cloud, a declarat: „Prin aceasta colaborare importanta cu Nokia, dam posibilitatea comunitatii noastre globale de dezvoltatori sa profite de oportunitatea greenfield pe care o ofera retelele 5G. Comunitatea noastra de dezvoltatori este un motor puternic de inovare la nivel global si credem ca spatiul de telecomunicatii ofera oportunitati semnificative de creare de valoare prin noi aplicatii.”

Raghav Sahgal, Presedintele Cloud and Network Services la Nokia, a declarat: „Suntem incantati sa ne extindem colaborarea cu Google Cloud, permitand miilor de dezvoltatori Google Cloud sa utilizeze capacitatile noastre de retea, astfel incat sa poata crea valoare pentru clientii lor mai rapid.”