Nokia semneaza un acord cu OPPO si rezolva toate litigiile in curs de brevetare intre parti, in toate jurisdictiile
3/35981
calendar_month 24 Ian 2024, 10:20


Nokia semneaza un acord de licenta incrucisata a brevetului 5G cu OPPO

Nokia a anuntat astazi ca a semnat un acord de licenta incrucisata de brevet pe mai multi ani cu OPPO.

Conform acordului, OPPO va efectua plati de redevente, impreuna cu plati de recuperare pentru a acoperi perioadele de neplata.

Acordul rezolva toate litigiile in curs de brevetare intre parti, in toate jurisdictiile. Termenii acordului raman confidentiali asa cum s-a convenit intre parti.

Jenni Lukander, presedintele Nokia Technologies , a declarat:

„Suntem incantati ca am ajuns la un acord de licenta incrucisata cu OPPO care reflecta respectul reciproc fata de proprietatea intelectuala a celuilalt si investitiile Nokia in cercetare si dezvoltare si contributiile la standarde deschise.

OPPO este una dintre companiile lider pe piata globala de smartphone-uri si asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a aduce mai multe inovatii utilizatorilor din intreaga lume. 

Noul acord - impreuna cu celelalte acorduri majore pentru smartphone-uri pe care le-am incheiat in ultimul an - va oferi stabilitate financiara pe termen lung afacerii noastre de licentiere.”

Feng Ying, Chief Intellectual Property Officer al OPPO , a declarat:

„Suntem incantati ca am ajuns la acest acord global de licentiere incrucisata a brevetului cu Nokia, care include licentierea incrucisata pentru brevetele esentiale pentru standardul 5G.

Acest acord reflecta recunoasterea si respectul reciproc pentru fiecare proprietatea intelectuala a altora si pune bazele unei viitoare colaborari intre OPPO si Nokia.

OPPO continua sa sustina taxe rezonabile de redevente si o abordare pe termen lung a proprietatii intelectuale care sprijina solutionarea disputelor prin negocieri amiabile si respect reciproc pentru valoarea tuturor proprietatilor intelectuale"

Acordul este in concordanta cu ipotezele pe care Nokia le-a dezvaluit in comentariul cu privire la perspectivele pe termen lung Nokia Technologies in raportul sau financiar pentru trimestrul 3, publicat pe 19 octombrie 2023.

Nokia va incepe sa recunoasca vanzarile nete din acest acord, inclusiv platile de recuperare care acopera neplata in perioada de disputa, in T1 2024.

Nokia Technologies progreseaza spre incheierea ciclului de reinnoire a smartphone-urilor si face progrese bune in domeniile sale de crestere: auto, electronice de larg consum, IoT si multimedia.

Ramane increzatoare ca rata anuala a vanzarilor nete va reveni la 1,4 pana la 1,5 miliarde EUR pe termen mediu.

Portofoliul de brevete Nokia, lider in industrie, este constituit din peste 140 de miliarde de euro investiti in cercetare si dezvoltare inca din anii 2000 si este compus din aproximativ 20.000 de familii de brevete, inclusiv peste 6.000 de familii de brevete declarate esentiale pentru 5G.

Nokia contribuie cu inventiile sale la standarde deschise in schimbul dreptului de a le licentia in conditii echitabile, rezonabile si nediscriminatorii (FRAND).

Companiile pot autoriza si utiliza aceste tehnologii fara a fi nevoie sa faca propriile investitii substantiale in standarde, alimentand inovatia si dezvoltarea de noi produse si servicii pentru consumatori.