Nokia lanseaza un nou modem pe fibra pentru a accelera implementarile de banda larga multi-gigabit
3/36317
calendar_month 12 Mar 2024, 10:19


Nokia a anuntat astazi lansarea unui nou modem de fibra PON 25G, simetric. Ajutand la accelerarea in continuare a implementarilor PON 25G, solutia compacta poate fi instalata cu usurinta pe un perete, in interiorul unei cladiri sau intr-o carcasa exterioara pentru a oferi imediat viteze de internet de 20 de ori mai rapide decat solutiile gigabit actuale. Odata implementati, operatorii isi pot folosi reteaua de fibra existenta pentru a oferi noi servicii premium rezidentiale, de afaceri sau orice transport care deblocheaza fluxuri suplimentare de venituri.

Cererea de acces la banda larga de mare viteza se accelereaza, utilizatorii finali care cauta tot mai mult servicii multi-gigabit de calitate pentru a-si alimenta casele si afacerile. De la Metaverse si cloud gaming pana la securitate cibernetica si aplicatii Industry 4.0, utilizatorii doresc servicii multi-gigabit care sa le poata satisface nevoile lor de banda larga in evolutie.

Noul modem de fibra PON 25G al Nokia le permite operatorilor sa stabileasca o retea pregatita pentru viitor, care poate raspunde imediat cererii in crestere pentru mai multa capacitate si servicii de banda larga imbunatatite. Noua solutie PON 25G permite operatorilor sa isi actualizeze rapid reteaua GPON sau XGS PON existente pentru a oferi viteze reale de 10 Gbs si mai mult, cu o usurinta fara precedent. Pentru intreprinderi, acest lucru poate ajuta la imbunatatirea semnificativa a productivitatii afacerii si la imbunatatirea conectivitatii la cloud sau la aplicatiile cu valoare adaugata situate in centrele de date. Pentru consumatori si utilizatori puternici, solutia ofera acces imediat la capacitatea suplimentara necesara pentru a sustine aplicatii care necesita latime de banda, cum ar fi AI, jocuri sau securitate.

Geert Heyninck, director general al retelelor de banda larga la Nokia, a declarat:„Ecosistemul PON 25G este in crestere si, odata cu el, tehnologia care continua sa aduca beneficii concrete de afaceri clientilor. Piata pentru PON 25G este aici si, odata cu noul modem de fibra, avem o solutie 25G foarte eficienta, care poate sustine toate tipurile de servicii si aplicatii in era fibra-pentru-totul. 25G PON continua sa fie cea mai usoara, mai rentabila si eficienta din punct de vedere energetic pentru furnizorii de servicii de a actualiza si de a maximiza utilizarea retelei lor existente de fibra pentru a oferi acces ultrarapid in banda larga.”

Jeff Heynen, Vicepresedinte, Acces in banda larga si retele domestice la Dell’Oro Group, a declarat:„Implementarile PON 25G si grupul 25GS-PON MSA (Acord Multi-Source) au crescut substantial in ultimul an. Unul dintre factorii determinanti ai interesului in crestere pentru 25GS-PON este capacitatea sa de a coexista cu GPON si XGS-PON fara a fi nevoie sa implementeze fibra de alimentare suplimentara, splittere sau alte elemente ODN. In ultimul an, am vazut operatori mari precum Google care au indicat planuri de a pune la dispozitie clientilor sai serviciul PON 25G, in timp ce MSA continua sa se extinda, cuprinzand o gama variata de furnizori de servicii, furnizori de echipamente si furnizori de componente.”

Noul modem de fibra 25G PON completeaza portofoliul in crestere 25G PON al Nokia, care include platformele de acces pe fibra Lightspan FX, DF si MF (OLT) si primul nod de acces prin fibra sigilat PON 25G din industrie, conceput pentru operatorii de cablu.25G PON ONT detalii despre produs:

Coexistenta cu GPON, XGS-PON si 50G PON pe acelasi ODN

Design solid si compact pentru diverse practici si medii de implementare

Tranzitie simetrica de 25 Gb/s folosind optica conectabila

Functii de sincronizare a frecventei si a orei pentru transportul mobil

Poate fi folosit pentru a conecta site-uri celulare pentru a transporta traficul mobil prin reteaua PON in modul plug-and-play, oferind capacitatea, latenta si sincronizarea necesare pentru retelele 5G.
   
Suporta functii de punct de demarcare pentru servicii de intreprindere si en-gros.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?