Nokia implementeaza o retea de fibra in inima padurii tropicale amazoniene cu Global Fiber Peru
3/36794
calendar_month 28 Mai 2024, 12:14


Nokia a anuntat astazi ca a implementat impreuna cu Global Fiber Peru o noua retea optica, IP si fibra in banda larga subacvatica si rezistenta la viitor in padurea tropicala Amazon, contribuind la reducerea decalajului digital. Reteaua extinsa conecteaza peste 400 de comunitati la acces in banda larga multi-gigabit, care este esential in economia digitala de astazi.

Fondata in 2015 ca o subsidiara a Satelital Group, Global Fiber Peru opereaza o retea de fibra optica cu acoperire in tot Peru si cu accent special in cele 180 de capitale de provincie.

Ingropata in raul Amazon, noua retea subacvatica interconecteaza 500.000 de utilizatori din 400 de comunitati situate in inima padurii tropicale amazoniene, intr-o zona cunoscuta drept regiunea cu trei granite, unde Peru, Columbia si Brazilia impart granitele.

Columna vertebrala optica subacvatica Nokia conecteaza localitatile Iquitos si Santa Rosa de Yaraví (Peru), Leticia (Colombia) si Tabatinga (Brazilia), permitand Global Fiber Peru sa ofere primul serviciu de acces in banda larga FTTH (Fiber-to-the-Home) in regiune, precum si servicii multi-gigabit pentru utilizatorii intreprinderilor. Regiunea are o economie diversificata care include productia de petrol, agricultura (orez, porumb si manioc), extractia de lemn, pescuitul, turismul si comertul de frontiera.

Nokia a implementat o solutie completa care include 1830 Photonic Service Switch (PSS), 7750 de routere de serviciu, 7250 de routere de interconectare, 7210 sisteme de acces la servicii (SAS), platforma de servicii de retea (NSP), terminale de linie optica FX 8 si FX 16 (OLT). ), terminale de retea cu fibra optica (ONT) si dispozitive Nokia Beacon 1 care ajuta la asigurarea unei experiente Wi-Fi premium in sediul clientului. Implementarea a fost realizata in colaborare cu FYCO, un partener local specializat in retele de telecomunicatii prin fibra din America Latina.

Nokia si FYCO ofera, de asemenea, instruire, servicii profesionale si servicii de intretinere.

Acordul include, de asemenea, modernizarea retelelor de fibra existente ale clientului din Lima, Cusco si Huancayo.

Rocío Castilla, CEO la Grupo Satelital, a declarat: „Pentru impactul pe care il are asupra dezvoltarii sociale, economice si educationale, oferind mii de oameni acces la internet de inalta calitate, acest proiect este de cea mai mare relevanta pentru compania noastra. Datorita echipei noastre de cercetare si dezvoltare, am finalizat faza initiala a proiectului, acum doi ani, avand conectat districtul Yurimaguas de municipalitatea Iquitos prin raul Amazon. De la Iquitos, cu Nokia, am finalizat faza a doua a acelei retele subacvatice. Conducerea Nokia, expertiza si detinerea de solutii inovatoare sunt componente cheie care conduc succesul proiectului nostru.”

Obed Dionisio, CEO la Global Fiber, a declarat: Suntem incantati si mandri sa fim prima companie care a implementat cu succes o retea de fibra optica in adancurile fluviului Amazon, care conecteaza trei tari. Aceasta realizare reduce un decalaj digital semnificativ in zone indepartate anterior inaccesibile prin mijloace traditionale Prin parteneriatul nostru cu Nokia, o companie lider de telecomunicatii, le-am permis acestor comunitati izolate sa aiba acces la internet de mare viteza, aducandu-le la egalitate cu zonele urbane in ceea ce priveste conectivitate."

Edwar Juárez, co-CEO la FYCO, a declarat: „Am luat o decizie indrazneata si strategica de a investi si de a sprijini Grupul SATELITAL in aceasta initiativa majora, utilizand tehnologia si inovatia Nokia pentru a aduce conectivitate intr-o regiune in care jungla densa a izolat mult timp. numeroase comunitati Suntem mandri sa contribuim la dezvoltarea si calitatea vietii oamenilor care traiesc acolo. Vom continua sa investim in proiecte de mare impact in America Latina, indreptandu-ne catre un viitor mai incluziv si durabil”.Osvaldo Di Campli, SVP si Head of Network Infrastructure Americas la Nokia, a declarat:„Acest proiect este important, deoarece ofera conexiuni prin fibra pentru prima data la sute de comunitati din inima padurii tropicale amazoniene. Conectivitatea in banda larga ajuta comunitatile si afacerile locale sa se dezvolte. Suntem foarte fericiti sa facem parte din acest proiect si apreciem increderea acordata de Global Fiber Peru in Nokia si FYCO si asteptam cu nerabdare proiectele viitoare impreuna.”Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?