Nokia, A1 si Microsoft implementeaza prima solutie de segmentare a retelei cloud 5G edge din industrie pentru intreprinderi
calendar_month 13 Feb 2024, 10:05


Nokia si A1 au anuntat astazi ca au finalizat cu succes primul proces de analiza a retelei cloud 5G edge din industrie cu Microsoft. Implementarea a folosit solutia de taiere a marginilor 5G de la Nokia, integrata cu Microsoft Azure gestionat edge compute pe reteaua comerciala live a A1 din Viena, Austria. Cu segmentarea retelei cloud edge, A1 poate aduce aplicatii cloud pentru intreprinderi utilizatorilor mobili printr-o retea de mare capacitate, sigura si cu latenta redusa.

In timpul testului, A1 a demonstrat streaming video HD in timp real prin transmiterea fluxurilor live de camere de pe mai multe dispozitive mobile folosind platforma mobila de streaming Multicasting.io care ruleaza pe infrastructura Azure Edge. Solutia de taiere a retelei cloud 5G edge poate fi utilizata de intreprinderi si industrii intr-o gama larga de cazuri de utilizare, inclusiv retail, media, utilitati, asistenta medicala si transport. Solutia ofera operatorilor de telefonie mobila o oportunitate de a genera noi fluxuri de venituri.

Solutia Nokia 5G Edge Slicing le permite operatorilor sa profite atat de capacitatile de slicing, cat si de edge cloud si sa ofere valoare clientilor lor. Sectiunile de retea pot fi adaptate pentru a sprijini cazurile de utilizare specifice ale clientilor si diferite aplicatii bazate pe performanta retelei, calitatea, rutarea traficului, latenta si securitatea. Noua solutie Nokia i-a permis lui A1 sa-si izoleze traficul public de internet si de intreprindere, mentinand in acelasi timp traficul de afaceri critic la nivel local, folosind breakout-ul de baza 4G/5G pentru aplicatiile cloud de varf ale intreprinderii. Sectiunile de retea au fost implementate in aplicatiile Devices-RAN-Transport-Core-Edge Cloud. 5G Edge Slicing a imbunatatit experienta utilizatorului de intreprindere pentru cazuri de utilizare cu latenta scazuta si latime de banda mare, cu performanta ridicata a retelei, securitate de calitate si manevrabilitate.

Solutia Nokia ofera, de asemenea, o retea VPN mobila in banda larga in anumite zone de afaceri, cum ar fi un campus sau un mediu urban. Scalable 5G Edge Slicing accepta mai multe implementari VPN pentru intreprinderi folosind aceeasi retea 4G/5G. Poate fi folosit cu toate dispozitivele 4G/5G, inclusiv cu noile smartphone-uri multi-slice capabile URSP (UE Route Selection Policy) pentru diferite aplicatii.

Proba a fost executata cu Azure, care accepta aplicatii private si publice ale intreprinderii la nivelul operatorului si al intreprinderii. Azure gestionat edge compute a fost implementat la centrul de date A1 din Viena cu conectivitate la regiunea Azure din Austria.

Tommi Uitto, Președintele Mobile Networks la Nokia, a declarat:„Această implementare cu partenerii noștri, A1 și Microsoft demonstrează în continuare liderul Nokia în segmentarea rețelei, precum și misiunea noastră de a ne ajuta clienții să deblocheze noi oportunități de monetizare 5G. Edge cloud network slicing oferă clienților tot ce este mai bun din ambele lumi, cu network slicing și aplicații edge cloud care îmbunătățesc experiența clienților întreprinderii.”

Silvia Candiani, Vicepreședinte, Telecomunicații și Media la Microsoft, a declarat: „Colaborarea noastră cu A1 și Nokia și implementarea rețelei slicing folosind Microsoft Azure, este o dovadă a angajamentului nostru față de inovare. Pe măsură ce redefinăm conectivitatea, oferim, de asemenea, oportunități liderilor din industrie, precum A1 și Nokia, să profite de marele ecosistem Microsoft de dezvoltatori și furnizori de soluții pentru a ajuta la impulsionarea noilor eforturi de monetizare.”

Marcus Grausam, CEO, A1 a declarat:
„Suntem încântați să fim lideri in industrie cu implementarea edge cloud network slicing alaturi de Nokia și Microsoft Azure. Această soluție inovatoare îi permite lui A1 să ofere servicii VPN pentru întreprinderi sigure, fiabile și de înaltă performanță integrate cu edge si aplicații cloud prin rețelele noastre 4G/LTE și 5G. Această colaborare deschide noi oportunități de afaceri și demonstrează angajamentul nostru de a furniza servicii inovatoare pentru întreprinderi, precum și de a folosi întregul potențial al tehnologiei 5G.”

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?