NASA se pregateste sa instaleze "Internet" pe Luna?
3/35683
calendar_month 06 Dec 2023, 17:57


Este posibil, dar nu este acelasi internet pe care il cunoastem pe Pamant. Tehnologia foloseste o „suita de protocol” de noi tehnologii de retea pentru transmiterea informatiilor intre astronautii din spatiu si cei de pe Pamant potrivit site-ului snopes.com  

In plus, Nokia a anuntat planuri de a aduce LTE/4G pe Luna pentru a sprijini comunicarea dintre nava si rover.
 
In martie 2023, NASA a folosit Instagram pentru a impartasi planurile agentiei spatiale de a instala o retea asemanatoare internetului in spatiu, care va conecta astronautii cu cercetatorii de pe Pamant.

Desi notiunea poate parea un concept direct dintr-un film stiintifico-fantastic care colonizeaza lunar, NASA aduce intr-adevar un internet celest pe Luna cu ajutorul gigantului de telecomunicatii Nokia. Pentru a sprijini obiectivele de comunicare ale agentiei spatiale, compania finlandeza a anuntat si in 2022 planuri de a implementa comunicatii LTE/4G pe suprafata lunara.

Cu toate acestea, aceasta conectivitate nu este aceeasi versiune a internetului sau a conectivitatii LTE/4G - adica a patra generatie (sau Evolutia pe termen lung, LTE) de tehnologie de retea celulara in banda larga - pe care o cunoastem si o folosim pe Pamant.

Ambele initiative enumerate mai sus vor sprijini obiectivele Misiunii Artemis , o initiativa de stabilire a unei tabere de baza pe Luna care va fi lansata pana in 2025.

Afla mai multe in site-ul snopes.com

sursa foto: pixabay.com