hit.ro  »  Comunicatii  »  Tehnologie  »  Motorola si Sharp semneaza un acord de licenta incrucisata

Motorola si Sharp semneaza un acord de licenta incrucisata

calendar_month 26 Ian 2024, 12:40


Motorola Mobility LLC si Sharp au ajuns la un acord global privind licentele de brevete incrucisate legate de tehnologiile de comunicatii fara fir ale fiecarei organizatii.

Astfel se incheie un acord prin care ambele parti au ajuns la un acord asupra valorii juste a portofoliului celeilalte, ambele parti demonstrandu-si disponibilitatea de a acorda licente pe o baza echitabila, rezonabila si nediscriminatorie (FRAND).

Motorola, care apartine de Lenovo, este un furnizor global de telefoane mobile cu o lunga istorie de inovare – cu dispozitive emblematice, cum ar fi razr pliabil, lansat pentru prima data in 2004 si relansat in 2019.

Lenovo continua sa inoveze si sa contribuie la dezvoltarea tehnologiilor celulare in portofoliul sau, cu peste 1.900 de familii de brevete clasificate ca fiind esentiale pentru standardele 3G, 4G si 5G, licentiate mai multor companii din intreaga lume.

Comentand acordul cu Sharp, John Mulgrew, vicepresedinte si seful global al proprietatii intelectuale, a comentat:

„Acordul nostru de licentiere incrucisata cu Sharp este un exemplu a doua companii care se unesc din respect reciproc pentru investitia si inovatia celeilalte si care sunt pregatite sa negocieze in baza FRAND."

FRAND (Fair, Reasonable, and Non-Discriminatory): Este un principiu de licentiere aplicat in special in domeniul standardelor tehnice. Acesta indica faptul ca titularii de brevete care sunt esentiale pentru implementarea unui standard tehnic trebuie sa ofere licente pentru aceste brevete la conditii echitabile, rezonabile si nediscriminatorii. Aceasta asigura ca nu se impun restrictii nejustificate pentru accesul la tehnologiile esentiale pentru standardul respectiv.

surse foto:
pixabay.com
global.sharp

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?