hit.ro  »  Comunicatii  »  Tehnologie  »  Europa si Coreea de Sud, brat la brat pentru 5G

Europa si Coreea de Sud, brat la brat pentru 5G

calendar_month 17 Iun 2014, 14:00

Europa a anuntat ca va colabora cu Coreea de Sud pentru a standardiza viitoarea generatie 5G. Nu stim daca decizia este luata in urma faptului ca SUA este cu mult inainte, avand 4G LTE, dar cert este ca ambele entitati se vor apuca sa armonizeze cerintele pentru 5G, asta ajutand si roaming-ul global, mai ales intre Europa si Asia.
Desigur, este mai usor de spus decat de facut. O parte din industrie (providerii si marketing-ul) s-ar muta fara probleme pe 5G, mai ales din motive financiare. Cealalta parte, restul industriei, este concentrata pe LTE si LTE Advanced si nu da semne ca ar avea ganduri sa paraseasca zona de confort.

Mai trebuie spus ca, desi de-a lungul anilor am tot auzit de 5G, acest 5G nu este ceva care sa fie explicat cu adevarat. Pur si simplu, in clipa de fata de putem referi la el doar ca la ceva care, logic, este mai bun sau mai rapid decat 4G. Si de aici apare si problema, pentru ca LTE, inclusiv prin numele sau, Long-Term Evolution, nu este un standard care sa dispara dupa o perioada atat de scurta de timp. Iar a discuta despre 5G inainte de a avea primul produs comercial LTE-Advanced pare cel putin ciudat.
Cel mai probabil, daca va fi sa discutam despre 5G, atunci vom discuta despre o versiune mai avansata a LTE, cu viteze mai mari de download si o stabilitate superioara.
Sursa: Extreme Tech

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?