A fost dezvaluit switch-ul plug-and-play pentru a sustine conexiunile rapide si PoE de mare putere in intreprinderile mici si in locuinte
3/36090
calendar_month 08 Feb 2024, 13:50


Luni a fost lansata seria XMG-100 de switch-uri 2.5GbE unmanaged de la Zyxel Networks.

Realizate special pentru a satisface nevoile locuintelor si ale intreprinderilor mici, aceste dispozitive usor de utilizat, de tip plug-and-play, sunt concepute pentru a oferi un debit ridicat si suport Power-over-Ethernet (PoE) de mare putere pentru mai multe dispozitive.

Disponibile in versiuni cu 5 si 8 porturi, acestea ofera o configurare simpla si performante rapide de 2,5G pe toate porturile, ceea ce le face ideale pentru conectarea unor dispozitive precum cele mai recente puncte de acces WiFi 6/6E sau WiFi 7, camere de supraveghere IP, telefoane VoIP, playere media si dispozitive inteligente pentru casa, cum ar fi lumini LED si senzori de securitate.

Switch-urile XMG-100 sunt dotate, de asemenea, cu un port suplimentar de legatura ascendenta pe fibra optica de 10G (SFP+) care permite conectarea usoara la echipamente precum dispozitive NAS si servere mici pentru transferuri rapide de fisiere mari si continut video si de imagine.

Usor de instalat

Suportul pentru PoE++ permite alimentarea mai multor dispozitive direct de la switch, ceea ce face mai usoara si mai convenabila conectarea si utilizarea mai multor dispozitive la un loc de munca mic sau acasa.

Modelele PoE cu 5 porturi (XMG-105HP) si 8 porturi (XMG-108HP) au bugete de putere totala de 70W si, respectiv, 100W. Este disponibila si o versiune non-PoE a comutatorului cu 8 porturi (XMG-108).

Aceste switch-uri cu configuratie zero pot fi instalate si utilizate cu cablurile Cat5 existente ale clientilor, mentinand costurile la un nivel scazut si simplificand si mai mult implementarea.

Design de economisire a energiei

Un design fara ventilator, combinat cu o carcasa metalica solida si o disipare eficienta a caldurii, asigura functionarea silentioasa a seriei XMG-100, economisind in acelasi timp energie.

Cu o gama larga de temperaturi de functionare de la -20°C la 40°C si dimensiuni reduse, seria XMG-100 poate fi amplasata cu usurinta pe desktopuri, montata pe pereti sau in spatii restranse.

"Odata cu aparitia WiFi 6 si WiFi 7, standardul 2.5G a aparut ca noua baza de referinta pentru switch-urile Ethernet", spune Kell Lin, Senior Associate Vice President al Zyxel Networks' Networking Strategic Business Unit.

"Seria noastra XMG-100 se evidentiaza ca fiind cea mai buna alegere intre toate switch-urile 2.5G, oferind performante ultra-inalte de neegalat, durabilitate, un buget PoE++ exceptional si flexibilitatea de a se conecta la retelele 10G in functie de necesitati. Aceasta serie este conceputa pentru a oferi o experienta fara precedent pentru aplicatiile care necesita latime de banda mare si latenta redusa, stabilind un nou punct de referinta in industrie."

Pentru mai multe informatii despre seria XMG-100 de la Zyxel Networks si pentru a afla mai multe despre modul in care utilizatorii casnici isi pot moderniza reteaua pentru a creste performanta de streaming online, va rugam sa vizitati XMG100-Series.