hit.ro  »  Comunicatii  »  Internet  »  Vodafone, Xiaomi si Qualcomm au testat cu succes o noua tehnologie 5G

Vodafone, Xiaomi si Qualcomm au testat cu succes o noua tehnologie 5G

calendar_month 23 Ian 2024, 12:35


Vodafone, Qualcomm si Xiaomi la primul test european al tehnologiei imbunatatite de uplink 5G

Vodafone, Xiaomi si Qualcomm Technologies Inc au testat cu succes o noua tehnologie 5G care va deschide calea clientilor sa obtina viteze de incarcare mai rapide si o acoperire mai larga, odata cu sosirea de noi smartphone-uri si dispozitive asteptate in 2024.

In primul test tehnic european al acestei tehnologii avansate de uplink 5G, Vodafone, Qualcomm si Xiaomi au atins viteze maxime de incarcare de pana la 273 megabiti pe secunda (Mbps). Cele mai multe dintre telefoanele inteligente si serviciile de banda larga de acasa de astazi sunt capabile de o viteza medie de incarcare de 100 Mbps. Tehnologia 5G imbunatatita creste vitezele de incarcare mai aproape de nivelurile de descarcare, extinzand in acelasi timp acoperirea si cresterea capacitatii.

Testul a combinat puterea noilor retele 5G Standalone (5G SA) ale Vodafone, atat in ​​Germania, cat si in Spania, cu cea mai recenta tehnologie de siliciu de la Qualcomm (The Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform) si urmatorul smartphone emblematic Xiaomi. Capacitatile de uplink mai bune le vor permite clientilor sa-si incarce fotografiile, videoclipurile si fisierele pe site-urile de retele sociale si in cloud cu o viteza aproape dubla fata de cea posibila astazi, cand dispozitivele de generatie urmatoare vor ajunge mai tarziu in acest an. Acest lucru este important pentru a satisface cererea tot mai mare de stocare in cloud, streaming video, aplicatii de realitate augmentata si virtuala si jocuri cu mai multi jucatori.

Alberto Ripepi, Chief Network Officer Vodafone a declarat:Ne dorim ca clientii nostri sa fie printre primii din lume care beneficiaza de aceasta noua caracteristica 5G atunci cand va deveni disponibila. De aceea, lucram cu parteneri cheie pentru a conduce industria in reunirea si testarea retelei necesare, a cipurilor de siliciu si a dispozitivelor pentru a le transforma intr-o realitate, toate in acelasi timp conducand un ecosistem de furnizori si dezvoltatori mai puternic.”

Aceasta descoperire tehnologica este posibila folosind capabilitatile avansate ale 5G SA. Mai exact, capacitatea de a imbunatati performanta uplink folosind o tehnica numita Uplink Carrier Aggregation with Tx Switching care combina mai multe canale de transmisie acceptate de smartphone si antena mobila. In timp ce majoritatea serviciilor 5G existente oferite de companiile de telecomunicatii se bazeaza partial pe tehnologia 4G, cunoscuta ca 5G non-standalone, Vodafone este pionier in lansarea 5G SA. Compania l-a lansat comercial in Germania (prima din UE) si Marea Britanie, in timp ce desfasoara proiecte pilot pe alte piete si va actualiza progresiv site-urile pentru a sprijini Uplink Carrier Aggregation cu Tx Switching pe masura ce noi dispozitive vor fi disponibile.

Enrico Salvatori, vicepresedinte senior si presedinte, Qualcomm Europe/MEA al Qualcomm Europe, Inc., a declarat:„Suntem mandri de colaborarea noastra continua cu Vodafone si Xiaomi pentru a atinge un alt reper 5G. Evolutia 5G catre 5G Standalone, realizarea finala a tehnologiilor 5G este un pas crucial pentru a permite promisiunea deplina a 5G cu 5G Advanced.”

„Testul pilot de succes al comutarii UL Tx evidentiaza valoarea adaugata care maximizeaza utilizarea resurselor in ceea ce priveste capacitatea echipamentului utilizatorului si imbunatateste si mai mult performanta uplink”, a adaugat Andi Zhang, director general adjunct de produse si tehnologie la Xiaomi. „Ne angajam sa lucram cu parteneri cheie in inovarea in 5G si tehnologii de acces pentru a imbunatati experienta clientilor si a ramane in avans.” 

Sondaj

Ce placa video aveti?