Nokia si Zayo ating un nou record pentru distanta de transmisie optica a unei singure lungimi de unda
3/35939
calendar_month 18 Ian 2024, 15:50


Record de transmisie din America de Nord de 800 Gb/s pe 1866 km folosind o singura lungime de unda pe 23 de intervale pe un sistem de linie C+L WDM

Companiile au realizat, de asemenea, o singura lungime de unda de un Terabit pe secunda (1 Tb/s) de transmisie pe 1004 km folosind canale de 150 GHz, demonstrand ca pot atinge o capacitate si mai mare pe rute cu trafic intens.

Nokia si Zayo au anuntat azi, printr-un comunicat de presa, finalizarea cu succes a unui test in direct pe teren a opticii super-coerente (PSE-6s) Fotonic Service Engine de a sasea generatie de la Nokia, demonstrand un record de transmisie nord-americana de 800 Gb/s pe o singura lungime de unda de la L.A. la El Paso pe o lungime de 1866 km. 

Companiile au realizat, de asemenea, o transmisie de 1 Tb/s pe ruta Zayo L.A. la Phoenix pe o lungime de peste 1004 km folosind si Nokia PSE-6.

Proba pe teren prezinta puterea celei mai recente generatii de optice coerente Nokia si a retelei de transport optic de ultima generatie a lui Zayo – in furnizarea de solutii de mare capacitate pentru a tine pasul cu cererea de trafic global in crestere, rezultata dintr-o lume din ce in ce mai digitalizata.

Zayo ofera in prezent cea mai mare si mai moderna retea 400G din America de Nord, cu peste 250 de puncte de prezenta (PoP), acoperind cele mai solicitate centre. 

Testul a folosit PSE-6-urile Nokia implementate in platforma de transport modulara compacta 1830 PSI-M echipata cu placi de linie DMAT6 gata de productie.

Folosind cea mai recenta tehnologie de a sasea generatie, transmisia de 800 Gb/s reprezinta o rata de tripla fata de solutiile actuale de 7 nm si stabileste un nou record de distanta in America de Nord intr-o retea live.

In plus, transmisia de 1 Tb/s intre L.A. si Phoenix pe canalele WDM de 150 GHz arata capacitatea de a atinge o capacitate si mai mare pe lungime de unda pe rutele cu trafic intens.