Nokia si Claro implementeaza cea mai mare retea 5G din Columbia
3/36972
calendar_month 26 Iun 2024, 10:58


Nokia si Claro au anuntat astazi finalizarea cu succes a primei etape a celei mai mari implementari 5G din Columbia, care acopera peste 1.000 de site-uri la nivel national. Proiectul, care a fost finalizat la numai patru luni dupa ce autoritatile columbiene au eliberat licente 5G, va oferi tehnologii radio, de baza si de transport de ultima generatie, oferind cea mai buna acoperire si conectivitate din clasa. Acordul va pune bazele viitoarelor inovatii in industrii precum transportul, minerit, energie si petrol si gaze, printre altele.

Conform contractului, Nokia furnizeaza echipamente din portofoliul sau cuprinzator si eficient din punct de vedere energetic AirScale, atat pentru scenarii de interior, cat si de exterior. Aceasta include statii de baza, antene Massive MIMO de mare capacitate si solutii de cap radio la distanta (RRH). Nokia a semnat, de asemenea, un nou acord pentru implementarea a 400 de site-uri 5G suplimentare. Nokia va furniza, de asemenea, solutia sa MantaRay NM pentru gestionarea fara probleme a retelei si MantaRay SON pentru operatiuni automate, precum si servicii de optimizare a retelei si asistenta tehnica.

Acordul ofera acoperire 5G in sase dintre cele mai mari orase din Columbia, cu planuri de extindere in continuare in 14 orase suplimentare in 2024.

Nokia furnizeaza o varietate de solutii software, inclusiv 5G Core complet automatizat pentru performanta cu latenta ultra-scazuta, care permite furnizarea de servicii avansate si noi fluxuri de venituri, cum ar fi FWA; Nokia Assurance Center, care faciliteaza procesul automatizat de luare a deciziilor in retea, valorificand diverse seturi de date si informatii operationale, NetGuard Cybersecurity Dome si NetGuard Endpoint Detection and Response (EDR) o suita de detectare a amenintarilor si incidente furnizata intr-un model de abonament SaaS pentru a imbunatati eficienta si timpii de raspuns la amenintarile cibernetice noi si existente.

Solutia IP Anyhaul de la Nokia va oferi, de asemenea, conectivitate mobila backhaul si fronthaul scalabila, fara intreruperi si cu latenta redusa, bazata pe routere de serviciu 7750 bazate pe FP5 si routere de interconectare 7250, cu automatizare operationala extrem de eficienta oferita de Platforma de servicii de retea (NSP). In plus, Claro va implementa platforma emblematica 1830 Photonic Service Switch (PSS) a Nokia pentru a oferi conectivitate multiservicii de mare viteza in reteaua sa de transport de metrou pentru a sustine traficul de la straturile de agregare la concentrare. Reteaua optica Claro va fi gestionata de aplicatiile software de automatizare optica WaveSuite pentru managementul retelei end-to-end si controlul resurselor.

Nokia este partenerul de incredere al Claro de peste 20 de ani, acoperind 2G, 3G, 4G si acum 5G. Nokia si Claro Columbia au implementat recent o retea fara fir 4.9G privata de calitate industriala si o solutie de calcul edge la terminalul portuar al Societatii Portuaria Puerto Bahía din Cartagena, Columbia.

Rodrigo de Gusmao, CEO la Claro Colombia, a declarat: „Suntem incantati ca reteaua noastra 5G functioneaza intr-un timp record. Conectivitatea 5G schimba jocul, iar vitezele, securitatea si capacitatea incredibile ofera platforma pentru a furniza servicii de nivel urmator clientilor nostri, precum si unei game de industrii. Suntem incantati sa continuam parteneriatul nostru de lunga durata cu Nokia, care ne va ajuta sa conducem aceasta revolutie 5G.”Tommi Uitto, Presedintele Mobile Networks la Nokia, a declarat: „Suntem mandri sa continuam parteneriatul nostru de lunga durata cu Claro Columbia in era 5G. Colaborarea stransa a ambelor companii a fost cheia pentru finalizarea acestui proiect in timp record. Impreuna, am construit bazele pentru a conduce transformarea digitala in Columbia, care va aduce beneficii societatii, cetatenilor si afacerilor sale. Portofoliul nostru AirScale, lider in industrie, va sprijini aceasta schimbare cu capacitate, performanta si acoperire premium. Astept cu nerabdare sa continui acest parteneriat in anii urmatori.”