De ce factori trebuie sa tii cont atunci cand iti setezi reteaua de internet?
7/7044
calendar_month 15 Sep 2016, 16:25

Trăiești conectat în permanență la internet cum probabil trăim toți? Atunci sigur te-ai lovit cel puțin o dată de problema setării rețelei locale la tine în apartament/casă. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite componente de rețea și o selecție de produse potrivite pentru utilizatorii normali de internet.
Componenta principală a rețelei de internet de la tine de acasă este routerul! Există o mare varietate de produse pe piață, așadar este foarte posibil să ai nevoie de un set de criterii foarte clar, atunci când îl alegi pe cel potrivit pentru tine. Iată de ce ar trebui să ții cont:

Viteza

Viteza și conexiunea ta de internet sunt în dependență una de cealaltă. Lățimile mari de bandă devin rapid irelevante în cazul în care conexiunea la internet este mai lentă decât viteza maximă pe care o poate suporta router-ul. Spre exemplu, un router care suporta o conexiune de 100 Mbps este foarte bun în cazul în care conexiunea ta la internet este de 25Mbps, căci factorul de limitare a vitezei este conexiunea.

Raza de acoperire

Mai importantă decât viteza este raza de acoperire. Aproape toate routerele middle range (https://conectica.ro/retelistica/router?tip-dispozitiv=1000&rata-de-transfer-wireless=1063&numar-antene-externe=1585) oferă o rază de acoperire decentă și vor funcționa perfect într-un apartament mediu. Pentru un apartament foarte mare sau o casă, poți să alegi un range extender, sau o antenă Omni-direcțională pentru a crește semnificativ calitatea și acoperirea semnalului wireless.

Standardul wireless potrivit: B, G, N sau AC?

Standardul Wireless AC este în prezent cel mai avansat standard, și oferă cel mai bun semnal și rază de acoperire pentru dispozitive mobile. Dacă nu alegi un model cu acest standard, îți recomandăm un router Wireless-N, care este compatibil cu dispozitive wireless mai vechi, inclusiv cele desemnate ca Wireless-G și Wireless-B, fiind în același timp destul de fiabil pentru nevoile curente de acces la internet.

Recomandările experților conectica.ro de routere wireless potrivite pentru nevoi medii:

Îți prezintăm o listă cu câteva routere excelente la prețuri accesibile, ajutându-te săți investești înțelept!

1) Cel mai bun router economic:

ROUTER WIRELESS 300MBPS TP-LINK TL-WR841N -
un router Basic, potrivit, dacă ai o rază relativ mică fizic pentru acoperire și 1 - 4 dispozitive conectate la un moment dat.


2) Cel mai bun router raport - preț - performanță

ROUTER WIRELESS N 300MBPS, TP-LINK TL-WR840N

3) Cel mai bun router high-end pentru apartamente

AC750 ROUTER WIRELESS DUAL BAND ARCHER C20

Această selecție de routere ar trebui să acopere 99% din nevoile tale. Cu toate acestea, cele mai avansate routere disponibile pot oferi lățime de bandă totală mai mare de 3 Gbps și conțin procesoare puternice pentru a gestiona mai multe dispozitive conectate cu cablurile de rețea potrivite (https://conectica.ro/retelistica/cabluri-retea). În cazul în care ai nevoie de lățime de bandă pentru mai mult de 10+ utilizatorii, ia în considerare routerul wireless ARCHER C8 AC1750 DUAL BAND GIGABIT.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?