Cele mai multe companii cu sedii multiple intampina probleme de retea cel putin o data pe luna
3/36742
calendar_month 21 Mai 2024, 14:30

59% dintre companiile cu sedii multiple, in zone geografice diferite au experimentat probleme de retea legate de structura lor multi-site cel putin o data pe luna, a constatat Kaspersky. Printre cele mai frecvente provocari mentionate se numara intreruperile de retea, conexiunile pierdute si performanta slaba a serviciilor si aplicatiilor.

Cel mai recent raport Kaspersky, „Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions, ofera o perspectiva mai profunda asupra provocarilor de securitate a retelei cu care se confrunta companiile geo-distribuite in construirea si mentinerea infrastructurii lor multi-site. De asemenea, evidentiaza problemele legate de protectia informatiilor pentru toate birourile lor.

Conform acestui raport, 46% dintre companiile geo-distribuite au intampinat probleme de retea, intre o data si de trei ori pe luna, in timp ce 13% au declarat ca au experimentat provocari de retea in fiecare saptamana. Restul de 40% dintre companii au spus ca se confrunta cu aceste probleme doar de cateva ori pe an sau nu le-au intampinat deloc.

In ceea ce priveste cele mai frecvente provocari, caderile sau intreruperile de retea au fost cea mai raspandita problema in randul companiilor (55%). Pierderea conectivitatii si performanta slaba a serviciilor si aplicatiilor au fost experimentate de 45% dintre respondenti. Printre alte probleme de retea, respondentii au mai mentionat capacitatea inadecvata a conexiunii (37%) si oprirea completa sau partiala a retelei (32%).

Pentru a minimiza posibilitatea aparitiei problemelor de retea, expertii Kaspersky recomanda utilizarea solutiilor dedicate, cum ar fi Kaspersky SD-WAN, care gestioneaza intreaga retea corporativa dintr-o singura consola. Acest produs converge canalele de comunicatie separate si functiile retelei in cadrul companiilor, facilitand construirea retelelor fiabile si permitand conectarea noilor filiale cu o experienta de tip zero-touch.

Raportul complet cu mai multe constatari despre provocarile cu care se confrunta companiile geo-distribuite este disponibil aici: https://www.kaspersky.com/blog/geo-distributed-businesses-research-2024/?reseller=gl_geo-dist-comp_pr_ona_pr__onl_b2b_press-release_lnk_______&kaspr=y9x1.