ASUS prezinta RT-AX57 Go Tri-Mode Travel Router
3/35887
calendar_month 11 Ian 2024, 13:20


ASUS a anuntat astazi routerul de calatorie tri-mode RT-AX57 Go, un model cu banda duala care ofera WiFi 6 ultrarapid de pana la 3.000 Mbps. Ofera conectivitate in trei moduri pentru calatorii, serviciu si acasa, inclusiv tethering mobil 4G si 5G, modul WiFi public (WISP), modul router, securitate fara abonament si mai multe functii VPN. Cu suport pentru canale WiFi de 160 MHz, RT-AX57 Go poate suporta si pana la 70 de dispozitive, de patru ori capacitatea modelelor anterioare [1] .

Cei care calatoresc se confrunta adesea cu situatii in care nu este disponibil WiFi. RT-AX57 Go poate oferi o conexiune usoara si sigura prin functia hotspot mobil care poate partaja WiFi cu mai multe dispozitive. Turistii se pot confrunta, de asemenea, cu o limita a numarului de dispozitive care se pot conecta la WiFi in hotel sau aeroport si taxe de conexiune scumpe. RT-AX57 Go poate ajuta la evitarea acestor necazuri, permitand utilizatorilor sa configureze cu usurinta conexiuni WiFi private oriunde, fie intr-o camera de hotel, pe o nava de croaziera, la un terminal de aeroport sau chiar intr-un vehicul de agrement intr-o tabara.

Tri-mode connectivity

Indiferent daca utilizatorii sunt in miscare sau acasa, ASUS RT-AX57 Go se poate asigura ca sunt intotdeauna conectati cu optiunile sale versatile de conectivitate. Fiecare mod este adaptat pentru a oferi o experienta online perfecta, fie ca acea conexiune la internet este principala sau de rezerva.

Utilizatorii se pot conecta la hotspot-ul mobil 4G sau 5G al telefonului lor pur si simplu conectandu-l la portul USB WAN al routerului, stabilind o conexiune atunci cand WiFi poate fi lent sau indisponibil, cum ar fi intr-un camping sau in timp ce calatoresc intr-o masina. Si atunci cand folosesc WiFi public cu un furnizor de servicii de internet wireless (WISP), acestia pot crea un hotspot privat cu securitate sporita atunci cand sunt la aeroport sau pe o nava de croaziera. Alternativ, RT-AX57 Go poate fi folosit ca router traditional sau punct de acces pentru orice, de la o casa mare la un apartament mic. Suportul AiMesh permite utilizatorilor sa extinda cu usurinta acoperirea WiFi prin adaugarea altor routere compatibile la reteaua mesh, permitandu-le sa se bucure de roaming fara intreruperi cu functii bogate si avansate. Toate acestea pot fi configurate si gestionate rapid cu aplicatia mobila ASUS Router, usor de utilizat. 

Securitate avansata si fara abonament cu VPN-uri

ASUS RT-AX57 Go este, de asemenea, dotat cu protectiile la care utilizatorii au ajuns sa se astepte de la routerele ASUS, cum ar fi securitatea retelei fara abonament cu AiProtection Classic alimentat de Trend Micro™ pentru apararea completa a dispozitivelor si a datelor personale impotriva amenintarilor de pe internet. Scanarea de securitate le permite utilizatorilor sa isi verifice integritatea retelei cu un singur clic, cu un rezumat si diagnostice pentru a remedia imediat problemele potentiale.

Intre timp, ASUS Safe Browsing ofera protectie personalizabila pentru utilizatori individuali sau pentru un grup de dispozitive cu filtre de siguranta pentru a securiza activitatile online [2] . Ajuta la blocarea continutului rau intentionat, a reclamelor si chiar a continutului explicit din rezultatele motoarelor de cautare, oferind protectie online suplimentara pentru copii.

De asemenea, utilizatorii pot ramane informati cu privire la conexiunile dispozitivelor noi sau necunoscute si pot actiona rapid pentru a bloca accesul necunoscut sau pot grupa dispozitive noi la un anumit profil de utilizator. De asemenea, pot monitoriza datele retelei de baza, cum ar fi traficul de internet in timp real si diagnosticarea conexiunilor portului de router dintr-o privire, prin vizualizari intuitive care ofera informatii clare.ASUS RT-AX57 Go ofera, de asemenea, functii complete de retea privata virtuala, inclusiv suport pentru o gama larga de cele mai recente protocoale VPN populare, inclusiv WireGuard ® si OpenVPN. Cu suport pentru mai mult de 30 de furnizori de servicii VPN, inclusiv Surfshark, utilizatorii au flexibilitatea de a selecta serviciul optim adaptat nevoilor lor specifice. Aplicatia mobila ASUS Instant Guard ofera conexiuni VPN cu o singura atingere prin WiFi public [3] . De asemenea, accepta VPN-uri de la site la site, permitand intreprinderilor mici si mijlocii sa acorde prioritate traficului privat si protejat. 

Personalizare usoara

ASUS RT-AX57 Go include un suport pentru o amplasare usoara pe desktop, cu suport de montare pe perete pentru o plasare versatila in spatii restranse si un orificiu pentru atasarea unui cablu de transport. Pentru companii, RT-AX57 Go accepta portaluri personalizabile pentru oaspeti, permitandu-le sa ofere WiFi gratuit cu imagini de branding personalizate si redirectionari directionate pentru a stimula implicarea clientilor [4] . Iar cu comutatorul glisant cu un singur clic de pe partea laterala a routerului, utilizatorii pot activa rapid o conexiune VPN preconfigurata, pot comuta lumina WiFi sau LED sau pot activa o varietate de functii personalizabile.
 
[1] Latimea de banda de 160 MHz poate fi indisponibila in banda de 5 GHz in unele regiuni/tari, din cauza restrictiilor de reglementare. Iar pentru a beneficia de caracteristicile routerului WiFi 6, sunt necesare dispozitive WiFi 6 compatibile.

[2] Prin utilizarea Navigare sigura, recunoasteti si sunteti de acord ca standardul pentru continutul blocat si filtrat este stabilit de un furnizor DNS tert.

[3] Routerul trebuie sa aiba o adresa IP WAN publica.

[4] Pentru a utiliza functia Portal pentru oaspeti in aplicatia mobila, va rugam sa actualizati la cea mai recenta versiune de firmware si aplicatie ASUS Router.