Turistii sunt in avantaj daca rezerva biletele de avion prin agentiile de turism
3/36995
calendar_month 29 Iun 2024, 13:53


► ANAT ofera solutii in contextul intarzierilor si anularilor de curse aeriene

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) vine in sprijinul pasagerilor romani, oferind solutii concrete in fata numeroaselor intarzieri si anulari de curse aeriene intampinate in special in timpul sezonului de vara, cand este inregistrat cel mai mare trafic aerian pe plan international. Din pacate, in ultima perioada, mai multe companii aeriene, in toata lumea, au fost nevoite sa anuleze zboruri din diverse motive, cum ar fi lipsa sloturilor, intarzieri sau insuficienta personalului.

Iata care sunt avantajele rezervarii biletelor de avion prin agentiile de turism:

► Protectie impotriva anularilor: Turistii care achizitioneaza bilete de avion prin intermediul agentiilor de turism beneficiaza de protectie in caz de anulare. Daca un zbor face parte dintr-un pachet de calatorie, agentiile sunt obligate, conform legii, sa gaseasca solutii de repatriere a pasagerilor fara costuri suplimentare.

► Notificari si alternative: Companiile aeriene nu anunta intotdeauna clientii despre anulari sau intarzieri. In schimb, agentiile de turism informeaza turistii, asigurandu-se ca acestia nu se prezinta la aeroport decat atunci cand au o alternativa de zbor garantata.

► Siguranta curselor charter: Cursele charter, operate cu avioane inchiriate de touroperatori de la companiile aeriene, se numara printre cele mai sigure optiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligati sa asigure derularea zborurilor sau sa ofere alternative, atat la curse charter, cat si la circuite.

Pasagerii au dreptul la despagubiri din partea companiilor aeriene in anumite conditii, plus cazare si masa daca sunt intarzieri foarte mari sau anulari care pericliteaza revenirea pasagerului la destinatie, insa agentiile de turism pot asigura rapid o alternativa de transport. 

”ANAT colaboreaza cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) pentru a crea un Fond de garantare a biletelor de avion in caz de faliment al companiilor aeriene. In prezent, nu exista asigurari care sa acopere anularile sau intarzierile provocate de aceste companii. Recomandam turistilor sa cumpere bilete de avion prin agentiile de turism pentru a fi protejati si pentru a avea alternative in caz de anulare. ANAT se dedica asigurarii unei experiente sigure si placute pentru toti calatorii”, declara Alin Burcea, presedintele ANAT.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?