hit.ro  »  Altceva  »  Turism  »  Turismul spatial: Fondatorul Amazon este pregatit sa-si propulseze afacerea in cosmos

Turismul spatial: Fondatorul Amazon este pregatit sa-si propulseze afacerea in cosmos

calendar_month 17 Sep 2014, 12:00

Fondatorul si presedintele trustului Amazon.com, Jeff Bezos, are de gand sa opereze ca transportator de persoane intre Pamant si Statia Spatiala Internationala. Bezos detine Blue Origin, o companie specializata in dezvoltarea unor noi tehnologii spatiale, care a devenit in timp o parte integrata a Boeing. Atat reprezentantii colosului aerospatial, cat si Jeff Bezos ca proprietar al Blue Origin, asteapta zilele acestea anuntul NASA privind castigarea licitatiei pentru programul de "turism spatial".
Desi oficial nu s-au facut publice datele privind adjudecarea licitatiei, mai toata lumea priveste cu subinteles spre Boieing ca fiind urmatorul transportator de persoane private catre Statia Spatiala Internationala. O veste care ar putea accentua rivalitatea existenta intre Jeff Bezos si Elon Musk, omul din spatele succesului Tesla si fondatorul SpaceX, o companie rivala gigantului Boeing, observa Wall Street Journal.
Cursa spatiala a bogatilor
Bezos a tinut departe de ochii presei activitatea din Blue Origin. In afara unor contracte finantate de catre guvernul american, firma a primit resursele financiare pentru cercetare direct din mana presedintelui Amazon.

(foto: Formiche.net)
Scopul declarat public al Blue Origin este "dezvoltarea tehnologiilor capabile sa asigure persoanelor particulare sa ajunga in spatiu la un pret redus dramatic si intr-o siguranta deplina".
De-a lungul anilor, doar cateva zvonuri privind dezvoltarea unor noi motoare de racheta, tehnologii de aterizare si alte inventii destinate industriei aerospatiale au iesit din birourile Blue Origin, fapt care ridica destule semne de intrebare privind si rolul pe care compania lui Bezos o are in cadrul Boeing. Un purtator de cuvant al Boeing a refuzat sa faca declaratii pe acest subiect, iar reprezentantii Blue Origin nu au fost de gasit.
Cititi mai mult despre "Turismul spatial: Fondatorul Amazon este pregatit sa-si propulseze afacerea in cosmos" pe Business24

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?