Topul statiunilor din Romania pentru minivacanta de 1 Mai si Paste
3/36512
calendar_month 22 Apr 2024, 11:00


Anul acesta 1 Mai si Pastele, doua sarbatori preferate de turistii romani pentru vacante in Romania, formeaza o punte, ceea ce va spori apetitul pentru calatorii, distractie si voie buna. Reducerile "Inscrieri Timpurii" lansate inca din toamna anului trecut si voucherele de vacanta au convins turistii sa aleaga Romania ca destinatie principala pentru 1 Mai si Paste. 

Cele mai atractive destinatii pentru zona de balneo - munte sunt Baile Felix, Calimanesti Caciulata si Valea Prahovei,  in timp ce pentru litoral, preferintele turistilor romani au mers catre  Mamaia, Costinesti si Vama Veche. Pentru Delta Dunarii, Sulina, Crisan si Baltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinatii in minivacanta de 1 Mai si Paste.  Turistii romani au ales in proportie de peste 55% unitati clasificate la 4 si 5 stele, cu servicii suplimentare, acces la facilitatile cu ape termale, muzica live si programe pentru cei mici. Se observa o crestere pentru turismul verde, cat mai aproape de natura, unde libertatea se intalneste cu relaxarea, intr-un good vibes de conexiune in cadrul familiei, intr-o experienta green neconventionala. In aceeasi masura, destinatiile rurale castiga din ce in ce mai multi turisti in cautare de traditii, gastronomie si folclor autentic.

In pofida tarifelor marite in medie cu 17%, fata de perioada similara a anului trecut, durata vacantei a crescut de la 3 la 3,85 nopti, apropierea celor doua sarbatori avand un impact pozitiv asupra rezervarilor, potrivit BIBI Touroperator, una dintre cele mai importante agentii touroperatoare, specializata pe vacante in Romania.

In acest moment, pe riviera romaneasca exista un numar de peste 180 de unitati de cazare pregatite sa intampine turistii, multe dintre acestea fiind in stop sales, cu grad de ocupare maxim. Tarifele incep de la 475 lei camera/ 3 nopti, la un hotel de 3* din Eforie Nord fara servicii de masa, cu reducere de 15% pana la finalul lunii aprilie si ajung la 3530 lei cu demipensiune pentru un hotel de 4* din Mamaia, cu masa traditionala de Paste, acces gratuit la spa si activitati pentru cei mici.

Pentru cei care isi planifica 3 nopti in minivacanta de 1 Mai sau Paste tarifele pe Valea Prahovei incep de la  671 de lei /camera/ 3 nopti si pot ajunge la 4808 lei pentru un hotel de 4* . In Baile Felix tarifele incep de la 780 lei camera/ 3 nopti si ajung pana la 5007 lei pentru un hotel de 5* cu toate mesele incluse, pachet de bauturi, mese traditionale, acces la Aquapark si programe artistice live.

Rezervarile in Delta Dunarii au crescut fata de anul trecut chiar daca tarifele au suferit mici majorari, mai ales pe componenta de masa. Au aparut noi unitati de cazare la "alb" datorita voucherelor de vacanta, iar ofertele hotelurilor si ale pensiunilor s-au diversificat prin includerea in serviciile de baza a unor excursii pe lacuri si canale, transfer cu salupa rapida, servicii complete de masa si variante de turism durabil, aproape de natura. Tarifele incep de la 742 lei/camera la o pensiune de 3* si ajung pana la 4319 lei camera/sejur pentru un hotel de 4* cu pensiune completa, excursii si pranz pe nava.

”Minivacanta de 1 Mai si Paste da cu adevarat startul  vacantelor estivale  in Romania. Daca 1 Mai este destinat in special tinerilor in statiunile de la malul marii - Mamaia Nord, Costinesti si Vama Veche, cea de Paste este dorita de familii la munte, preferinta acestora mergand catre statiunile balneo cu ape termale si servicii superioare de 4 sau 5 stele”, a declarat Adrian Voican, presedinte Bibi Group4Travel.Printre evenimentele organizate de Organizatiile de Management al Destinatiei (OMD) locale de la malul marii se remarca editia cu numarul 32 a Festivalului de muzica electronica Sunwaves Mamaia (1-7.05), Festivalul gastronomic du Bonheur Mamaia (30.04 - 06.05) si concerte in fiecare seara in Piateta Cazino Mamaia sau in Piata Ovidiu din Constanta, cu numerosi artisti cunoscuti. Costinesti fura startul distractiilor organizand in perioada 26-29.04 doua festivaluri pentru tineret: May, be Rock! si Hustle Festival.