Top 10 destinatii turistice din Romania pentru 2024
3/36133
calendar_month 12 Feb 2024, 14:10


Clubul Presei de Turism - FIJET Romania propune topul destinatiilor turistice din tara noastra pentru anul 2024.

► Cele 10 destinatii selectate de catre membrii FIJET Romania sunt Targu Mures, Timisoara, Gradistea de Munte, Vanatori-Neamt, Iasi, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei si Rimetea

► Rimetea este destinatia numarul 1 a anului 2023, urmata de Vatra Dornei si de Borsec

Romania este o tara care merita sa fie promovata turistic, astfel ca membrii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania continua proiectul intitulat „Destinatiile FIJET Romania”, ajuns la cea de-a doua editie.

Clubul Presei de Turism – FIJET Romania a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o actiune de identificare a zece destinatii deosebite din Romania, pentru a le face si mai cunoscute, in tara si in strainatate (prin intermediul colegilor din filialele nationale ale FIJET World) si pentru a premia felul in care arata si se misca turismul din zona respectiva.

Prin acest proiect se doreste sa se atraga atentia asupra unor locuri din tara care se remarca din punct de vedere turistic in mod deosebit, locuri in care lucrurile se fac bine si oamenii merita sa fie incurajati pentru eforturile depuse. 

Pentru un turist strain care vine prima data aici, Romania e o necunoscuta mereu surprinzatoare. Din fericire, in ultima perioada, romanii au incercat (si au si reusit) o implicare mai atenta in turism, de cele mai multe ori, placut surprinzatoare. Romania este o tara care merita sa fie promovata turistic, pentru ca are ce sa le ofere oaspetilor care-i bat la poarta, indiferent de unde ar veni ei. Stam inca slab la capitolul promovare turistica, mai slab decat vecinii nostri. De aici ideea de a aduna intr-un clasament zece destinatii deosebite din tara, pentru a le face si mai cunoscute, in tara si in strainatate (prin intermediul colegilor din filialele nationale ale FIJET World), si pentru a premia felul in care arata si se misca turismul din zona respectiva.

Festivitatea de premiere a celor mai votate "Destinatii FIJET Romania" este programata joi, 15 februarie, la ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, in cadrul Targului de Turism al Romaniei.

Membrii FIJET Romania au fost la fata locului, au vazut cum arata destinatiile, au scris despre ele, le-au propus si le-au votat si acum le prezinta pe site-ul https://clubpresaturism.ro   si pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.

Iata care sunt cele 10 destinatii selectate de catre membrii FIJET Romania: Targu Mures, Timisoara, Gradistea de Munte, Vanatori-Neamt, Iasi, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei si Rimetea.

Rimetea este pe locul 1, urmata de Vatra Dornei si de Borsec.

Aveti mai jos descrierile primelor trei destinatii ale topului FIJET 2024:

https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-1-rimetea/
https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-2-vatra-dornei/
https://clubpresaturism.ro/destinatiile-fijet-romania-2024-locul-3-borsec/ 

Alte propuneri sustinute de jurnalistii Clubului Presei de Turism – FIJET Romania pentru 2024 au fost Moinesti (judetul Bacau), Dragasani (pentru Muzeul Viei – Vinului - judetul Valcea), Movileni (pentru Delta Moldovei - judetul Iasi), Simleu Silvaniei (judetul Salaj), Horezu (judetul Valcea) respectiv Balotesti (pentru complexul Therme – judetul Ilfov)."Este un pur demers jurnalistic, prin care aducem in atentia publicului destinatii care noua ne-au placut si pe care le-am votat. Unele dintre ele poate ca nu sunt vizitate de un numar impresionant de turisti, poate ca nu sunt asa de cunoscute, poate ca nu au fost intens promovate, dar sunt locuri in care merita sa ajungi macar o data in viata. Chiar este interesant acest exercitiu, de a bifa, din top 10 al Destinatiilor FIJET Romania 2024, pe cele vizitate! De aceea, noi, membrii Clubului Presei de Turism FIJET Romania, am propus si am votat locuri in care am ajuns si care ne-au placut. Si cu cat au placut mai multora dintre noi, cu atat au ajuns mai sus in topul realizat de noi, pe care il prezentam la inceput de an, in perspectiva vacantelor pe care le programam in acest an”, declara Stefan Baciu, presedintele Clubului Presei de Turism – FIJET Romania si initiator al proiectului.

”Proiectul Destinatiile FIJET Romania este un demers jurnalistic necesar pentru promovarea unor destinatii autohtone mai putin cunoscute, dar care merita sa fie descoperite de turistul roman sau strain. Clasamentul cuprinde locuri vizitate de membrii Clubului Presei de Turism - FIJET Romania, jurnalisti care au prezentat, in scris, foto si/sau video, destinatiile respective, in media pentru care lucreaza si pe canalele social media personale. L-as vedea mai mult ca pe o lista de propuneri pentru o vacanta in Romania, nu ca pe o ierarhie a destinatiilor autohtone in 2024”, subliniaza Grig Bute, vicepresedinte al Clubului Presei de Turism – FIJET Romania si coordonator al proiectului.

Clubul Presei de Turism - Federatia Internationala a Scriitorilor si Jurnalistilor de Turism (FIJET) Romania este asociatie profesionala, persoana juridica de drept privat romana, fara scop patrimonial. Clubul Presei de Turism – FIJET Romania este format din jurnalisti profesionisti din presa scrisa, online, radio si televiziune care inteleg nevoile si cerintele membrilor asociatiei si colegilor. In cele 4 zile ale Targului de Turism al Romaniei (15-18 februarie) va asteptam si la standul Clubului Presei de Turism FIJET Romania, 20B, din Pavilionul B2. 

Trofeul „Marul de Aur”, care a ajuns, anul trecut, la Timisoara, a fost al 7-lea pe care il primeste Romania dupa cele conferite manastirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunarii, Marginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air, municipiului Targu Jiu pentru operele in aer liber ale lui Constantin Brancusi si municipiului Oradea.

Despre Clubul Presei de Turism – FIJET Romania

Infiintat in 2007, Clubul Presei de Turism – FIJET Romania este organizatia romaneasca afiliata la Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism / Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme (FIJET). Clubul Presei de Turism – FIJET Romania este format din jurnalisti profesionisti din presa scrisa, radio si televiziune care inteleg nevoile si cerintele membrilor asociatiei si colegilor. Obiectivul permanent este de a oferi cele mai bune si cele mai profesioniste servicii pentru toti membrii.

Fiind o organizatie profesionala, FIJET Romania ofera sprijin pentru jurnalistii membri in organizarea de calatorii si documentarea pentru intocmirea materialelor, si chiar cu introducerea acestor