Rusaliile vin cu cresteri de 20% ale rezervarilor pe Riviera Romaneasca
3/36929
calendar_month 19 Iun 2024, 17:37


► Tarifele pentru cazare pe litoralul romanesc au crescut cu doar 8% fata de anul precedent. In luna iunie, pornesc de la 100 de lei camera, pe noapte, respectiv in minivacanta de Rusalii de la 130 de lei camera pe noapte

► Grad de ocupare de 85% de Rusalii si peste 80.000 de turisti. Cele mai cautate statiuni: Mamaia, Eforie si Venus

► Sunt din ce in ce mai solicitate hotelurile all inclusive

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta o crestere de 20% a cererii pentru Litoralul romanesc in luna iunie a acestui an, fata de iunie 2023, in special pentru 1 iunie si pentru minivacanta de Rusalii. Atractiile din zona, noile investitii in hoteluri, cresterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai buna a litoralului romanesc dar si vremea foarte calda au determinat aceasta crestere.

La ora actuala, pentru Rusalii, agentiile de turism membre ANAT specializate pe litoralul romanesc inregistreaza un grad de ocupare de 85%, peste 80.000 de turisti urmand sa-si petreaca minivacanta din weekend. Este o crestere si fata de 1 iunie, Ziua Copilului, cand, de asemenea, a fost un grad de ocupare mai mare decat anul precedent, de circa 70%, iar mai ales dupa 15 iunie numarul sejururilor a crescut considerabil. La ora actuala exista inca promotii last minute sau oferte speciale gen ”platesti 6 nopti, stai 7”. Datorita tarifelor mici, de extrasezon, este posibil ca numarul de rezervari sa creasca in continuare pentru minivacanta de Rusalii dar si pentru finele lunii iunie.

O alta veste buna este ca in sudul litoralului, in Mangalia si statiunile care apartin de municipalitate (Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn) parcarea este gratuita si in acest sezon.

”Constat ca sunt foarte multe oferte pentru litoralul romanesc in acest an. Recomand fiecarui turist sa aiba agentul propriu de turism, sa isi faca rezervari in functie de dorinte si de bugetul lor. Si, mai ales, rezervarile, nu plata, trebuie facute din timp, pentru a obtine cele mai bune oferte”, declara Alin Burcea, presedintele ANAT.

”Cresterea reala a tarifelor fata de anul trecut este de maxim 8%. Aceasta deoarece nu ne raportam la tarife de contractare ci la ce vindem in timp real. Intr-o proportie mare litoralul romanesc este intr-un model de vanzare dinamic. Constat o cerere din ce in ce mai mare pentru hotelurile all inclusive”, subliniaza Aurelian Marin, prim vicepresedinte ANAT.

”Vremea tine cu noi! Rezervarile de Rusalii sunt in crestere. Credem ca si impactul mega infotripului cu jurnalisti si agentii de turism organizat la inceput de sezon se vede in sens pozitiv”, constata Adrian Voican, vicepresedinte ANAT.

Cele mai cautate statiuni de Rusalii, care inregistreaza cel mai mare grad de ocupare, sunt Mamaia, Eforie si Venus. 

Iata cateva exemple de tarife practicate de Rusalii:

► All inclusive: hotel 3 stele Mamaia, 549 lei camera dubla pe noapte, respectiv hotel 4 stele Neptun, 494 lei camera dubla pe noapte.
Iata care sunt cele mai accesibile tarife pentru Rusalii:
► 130 de lei camera pe noapte la un hotel de 3 stele din Jupiter, respectiv 140 de lei pe noapte la un hotel de 4 stele din Saturn;
► 200 de lei pe noapte camera la un hotel de 3 stele din Mamaia;
► 260 de lei camera pe noapte la un hotel de 4 stele din Venus;
► 340 de lei camera pe noapte la hotel de 4 stele din Eforie Nord, cu plaja private si sezlonguri incluse in pret.
 
Iata cateva exemple de oferte pentru minivacanta de Rusalii in Romania:Litoralul romanesc: 
Tarif de la 1.436 lei/persoana sejur 3 nopti cu all inclusive la un hotel de 4 * in Mamaia 
220 lei/persoana sejur 2 nopti cu mic dejun la un hotel de 3* in Eforie Nord 
743 lei/persoana sejur 3 nopti cu demipensiune la un hotel de 3* in statiunea Venus 

Statiuni balneare:

795 lei/pers. sejur 3 nopti cu demipensiune la un hotel de 3* in Baile Felix 
424 lei/pers. sejur 2 nopti cu pensiune completa  - hotel 3* Calimanesti Caciulata 
1.150 lei/pers. sejur 3 nopti cu demipensiune – hotel 4* Baile Herculane