Portul Galata de la Istanbul premiat la MAPIC 2023 a devenit una din cele mai mari atractii ale orasului
3/35786
calendar_month 15 Dec 2023, 16:00


Karaköy, una dintre locatiile obligatorii de la Istanbul, ofera totul, de la cazare de lux la cumparaturi, restaurante si centre de arta contemporana. Galataport, portul de origine al Istanbulului pentru croaziere, care se afla in centrul orasului, a fost premiantul serii la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare noua” la nivel mondial in cadrul premiilor MAPIC 2023 desfasurate la Cannes in Franta. Cu aceasta recunoastere, Galataport a devenit noul centru de atractie turistica al orasului.

Asigurandu-si primul loc la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare noua”, Galataport Istanbul a fost apreciat pentru inovatia adusa prin prisma noilor tehnologii, pentru impactul local si pentru cel avut asupra mediului, pentru mixul de retail si caracteristicile arhitecturale care urmaresc sa creasca traficul, satisfactia clientilor, cheltuielile medii si experienta unica oferita intr-o noua destinatie de cumparaturi.Galataport Istanbul se mandreste cu un mix de marci locale si internationale, oferind oaspetilor o experienta diversa si unica. Locatia se remarca printr-un centru bogat de gastronomie, 40% din suprafata portului este alocata localurilor unde se poate servi o masa calda. Acesta gazduieste nu numai cele mai importante grupuri de retail si investitori din Turcia, ci si marci internationale importante. Paket Postanesi, care este unul dintre monumentele simbolice ale portului de la Istanbul in acest sens, duce comertul si maiestria multiculturala din Karaköy pana in prezent. Acest lucru se realizeaza prin artizani din moda, design, gastronomie si bijuterii care s-au ramificat din Istanbul in lume. Reunind publicuri diferite in acelasi loc, portul gazduieste evenimente de arta si cultura deschise tuturor si doua muzee de arta proeminente in Turcia.
 
Karaköy, o descoperire remarcabila cu vedere la Bosfor

Situat langa Podul Galata si in josul turnului cu acelasi nume, Karaköy acopera zona de la malurile Cornului de Aur pana la Bosfor. Unul dintre cele mai vechi si mai istorice cartiere de la Istanbul si un important centru comercial si nod de transport, Karaköy este astazi un punct cu noi spatii de arta, design si diverse locuri de explorat. In acelasi timp sunt prezentate caracteristicile traditionale si arhitecturale ale cartierului.

Daca sunteti un pasager de croaziera care soseste la Galaport, privelistea spectaculoasa a Bosforului va intampina in timp ce va andocati la Karaköy. Daca sunteti pe jos, mersul pe renumitul pod Galata de la Istanbul este una dintre cele mai bune modalitati de a ajunge in regiunea portuara din Karaköy. Portul istoric de la Istanbul se transforma intr-un cartier vibrant cu gastronomie, cultura, arte si cumparaturi, Galataport gazduieste si cele doua muzee foarte faimoase din Istanbul.
 
İstanbul Modern, primul muzeu de arta moderna si contemporana din Turcia, este situat pe terenul Galataport İstanbul. Renzo Piano, arhitectul castigator al Premiului Pritzker, a proiectat cladirea inspirandu-se din apele stralucitoare ale Bosforului si din reflexele sale de lumina. İstanbul Modern expune lucrarile artistilor internationali si locali care interpreteaza in diferite discipline. Muzeul gazduieste, de asemenea, expozitii de arta moderna si contemporana din intreaga lume in spatiile sale de expozitie permanente si temporare.
 
In acelasi cartier se afla si Muzeul de Pictura si Sculptura de la Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia. Muzeul ofera o privire de ansamblu semnificativa asupra istoriei artei turcesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana la sfarsitul secolului al XX-lea. Exista 10.497 de picturi, 719 sculpturi, 257 de produse de ceramica, 182 de caligrafii, 10 icoane si o instalatie in colectia muzeului.
 
Karaköy exemplifica energia si structura multiculturala a Istanbulului. Cartierul plin de viata este, de asemenea, remarcat pentru moscheile, bisericile si sinagogile importante din punct de vedere istoric si arhitectural. Moscheea Kılıç Ali Pasa si Biserica Sf. Grigorie Iluminatorul sunt printre reperele istorice din cartier.