Peste un million de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate si au primit un certificat pentru sustenabilitate
3/35530
calendar_month 20 Nov 2023, 17:55


Anunt facut de Turcia in cadrul evenimentului ”World Travel Markets”

Peste un million de paturi de hotel din Turcia au fost verificate si au primit un certificat de sustenabilitate, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Culturii si Turismului din Turcia si prezentate in cadrul evenimentului ”World Travel Markets”.

Peste 7.500 de hoteluri care cumulat au 1.044.189 de paturi, au primit verificari si au fost certificate in cadrul Programului National de Turism Durabil al Turciei. Procesul de certificare este o parte integranta a programului Turcia care a fost dezvoltat in parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil. Turcia a fost totodata prima tara din lume care a semnat un acord la nivel guvernamental.

In prima zi a evenimentului WTM care s-a tinut la Londra, domnul Mehmet Nuri Ersoy, ministrul culturii si turismului din Turcia, a declarant: „Sosirile totale de vizitatori in Turcia din ianuarie pana in septembrie 2023 au totalizat 45.230.069 – o crestere de 12,4% fata de aceeasi perioada din 2022. Regatul Unit este una dintre pietele noastre tinta cheie. Au fost raportati 3.157.421 de vizitatori din Regatul Unit in Turcia din ianuarie pana in septembrie 2023, o crestere de 12,1% fata de aceeasi perioada din 2022. Desi noi ne concentram foarte mult pe cresterea industriei noastre turistice, suntem la fel de hotarati sa pastram resursele tarii noastre pentru generatiile viitoare. Aici, la WTM, impreuna cu partile interesate din industriile locale, va prezentam destinatiile si produsele noastre turistice unice. Dar, in acelasi timp, suntem bucurosi sa anuntam ca Programul nostrum National de Turism Durabil este pe cale sa faca progrese rapide si eficiente catre obiectivele sale. Peste 45 de milioane de personae au vizitat Turcia in primele noua luni ale anului 2023. Cu peste un million de paturi de hotel in cele mai mari regiuni turistice ale noastre, verificate si certificate in mod durabil. Noi suntem bucuresi sa vedem ca un numar substantial de vizitatori internationali au ales sa se cazeze in facilitatile sau unitatile din Turcia.”

La standul Turciei din cadrul evenimentului WTM au fost 61 de participanti ai industriei turcesti, unde sunt prezentate principalele destinatii, produse si sub-branduri precum „Riviera turceasca”, „Turkaegean – sau Coasta Fericirii”, „Istanbul is the New Cool”, „Cappadocia – sau Tara Zanelor”, „Turkish Black Sea” si „Naturally Turkiye”. Standul a avut 808 metri patrati.
 
Standul pune accent pe traseele de ciclism ale tarii, Programul National de Turism Durabil si 50 de experiente de turism durabil in toata tara. Standul va evidentia de asemenea istoria bogata si mostenirea culturala a Turciei si ofertele sale de turism culinar durabil.

Turcia este una dintre putinele tari din lume cu o abordare „must have” a turismului durabil, cu certificarea facilitatilor de cazare impuse de lege. Totodata, are in vedere progresul Programului National de Turism Durabil in cele mai mari patru regiuni turistice din Turcia. Pana acum au fost verificate 1.144 de unitati de cazare si au fost certificate in Antalya la Istanbul (966) la Mugla (639) iar la Izmir (488).