Japonia a devenit noua destinatie indepartata la moda a romanilor
3/37062
calendar_month 10 Iul 2024, 13:40


”Tara Soarelui Rasare” este din ce in ce mai cautata in randul tinerilor, in special al adolescentilor, datorita fenomenului manga (anime)
 
Exista multe facilitati financiare pentru turiștii ce opteaza spre zona rurala a tarii
 
Pentru 2025, turistii aleg tururi esentiale, clasice sau premium
 
 
Potrivit consultantilor Exact Travel, nume emblematic in lumea turismului romanesc, cu peste un sfert de secol de expertiza, Japonia isi mentine cererea foarte ridicata, manifestata dupa terminarea pandemiei. Dupa un an 2023 de succes, 2024 confirma si el apetitul foarte mare al turistilor romani pentru arhipelagul nipon. Cu siguranta ca acest trend se va manifesta si in 2025.
 
Japonia este din ce in ce mai cautata in randul tinerilor, in special al adolescentilor, datorita fenomenului manga (anime). Evenimentele de profil, organizate in numar din ce in ce mai mare in Romania, contribuie la acest proces (ComicCon, Festivalul de film Izanagi etc.). Acest lucru de vede si in cererea de tabere de vara de copii in Japonia, in mare crestere fata de anul 2023.
 
JNTO (Japan National Tourism Bureau) isi doreste sa raspandeasca fluxul mare de turism din toata lumea care se indreapta catre destinatiile cheie (Tokyo, Kyoto, Nara, Osaka) spre extremitatile arhipelagului (Hokkaido, Okinawa, zona Kanazawa, Takayama). Exista multe facilitati financiare pentru turiștii ce opteaza spre zona rurala, mai putin vizitata, a Japoniei.
 
La ora actuala, topul destinatiilor alese de romani in Japonia este condus de Kyoto, urmat de Tokyo, Nara, Osaka si Hiroshima.
 
”Credem cu tarie ca Japonia trebuie și merita vizitata de toata lumea, cel putin o data. Din acest motiv, pentru a face mai accesibila destinatia pentru cat mai multi turiști, am gandit un concept nou, incepand din 2025: trei categorii de tururi - Esential, Clasic și Premium. Pe langa criteriul pretului, cele trei tururi se deosebesc prin durata și continut. Va invitam sa alegeti turul care vi se potrivește cel mai bine!, subliniaza Andrei Neagu, coordonator departament Japonia al Exact Travel.
 
Turul Esential este un prim circuit in care se pot admira și cireșii infloriti și va fi organizat intre 10 și 19 martie 2025. Printre alte obiective, vor fi admirate Muntele Fuji și parcul celor 1500 de cireși și vor fi vizitate padurea de bambus din Arashiyama și Castelul Himeji. Cazarile vor fi in hoteluri de 3* și 4* iar costul pachetului turistic incepe de la 2590 de euro de persoana.

Turul Clasic va avea loc in perioada 15-27 martie 2025 și va include descoperirea artei prepararii ceaiului matcha, degustare de sake in Takayama, experiente culinare precum savurarea vitei japoneze (Hida) la Takayama, excursie la Hiroshima și Miyajima, vizita la Templul Zen Ryoanji iar ca bonus o vizita la Muzeul Digital TeamLab Planets din Tokyo. Cele 11 zile pline in Japonia vor include cazari la hoteluri de 3* și 4* iar tariful pornește de la 3790 de euro de persoana.Turul Premium ofera, in plus, vizita la Templele Zen Ryoanji dar și Eihei-ji, innoptare la un ryokan cu ape termale și SPA (inclus) și o urcare in turnul Skytree din Tokyo. Itinerarul celor 12 zile pline in Japonia va include Tokyo – Muntele Fuji – Matsumoto – Kanazawa – Shirakawago – Takayama – Kanazawa – Fukui – Kyoto – Uji – Nara – Osaka – Hiroshima – Miyajima – Osaka – Tokyo, optional NIKKO. Cazarile vor fi la 4 și 5 stele, iar tarifele pornesc de la 4450 de euro de persoana.

Turiștii trebuie sa știe ca in cazul acestor circuite, la incheierea contractului se va achita un avans de minimum 30% din tariful total al pachetului turistic. Diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului turistic se achita cu 65 de zile inainte de plecare iar diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului turistic se achita cu 35 de zile inainte de plecare.

Un alt circuit care se bucura de succes este ”Spectacolul primaverii in Japonia și Coreea de Sud”. Turul care imbina cele doua tari vecine va avea loc in perioada 21 martie – 4 aprilie 2025 și va include Croaziera pe Raul Sumida in Tokyo și pe Raul Han in Seoul, un spectacol Nanta in Seoul precum și intrari la multe obiective turistice. Pentru 12 nopti de cazare la hoteluri de 4 stele, tariful pornește de la 4350 de euro de persoana.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?