IRI Travel recomanda turistilor romani cum pot ajunge mai repede in Bulgaria, Grecia sau Turcia pe cale rutiera
3/37045
calendar_month 08 Iul 2024, 15:09


Romanii au fost informati ca statul bulgar efectueaza lucrari de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector incepand cu 9 iulie, blocand acest pod timp de doua luni. Din pacate, lucrarile au loc in varf de sezon estival, ingreunand circulatia pentru circa 1,5 milioane de romani care merg cu automobilele proprii in Bulgaria, Turcia si Grecia. Intr-o prima etapa a reparatiilor circulatia rutiera pe pod va fi restrictionata pe sensul de intrare in Bulgaria si apoi pe sensul de iesire, spre Romania.

IRI Travel va prezinta alternativele la trecerea pe Podul Prieteniei precum si cat timp veti face pe drum pana cand ajungeti pe litoralul bulgaresc luand ca reper orasul Varna sau la granita cu Grecia, de la Kulata.

Iata care sunt punctele vamale de trecere Romania-Bulgaria si distantele de parcurs, avand ca punct de plecare Gara de Nord din Bucuresti:

► Vama Giurgiu - Ruse = 70 km. - Varna = 285 km. total
► Vama Negru Voda = 257 km. - Varna = 363 km. total
► Vama Vama Veche = 270 km. - Varna = 391 km. total
► Vama Ostrov - Silistra (cu bacul) = 129 sau 145 km. - Varna = 288 km. total. Program bac Luni-Duminica 06.00-22.00. 
► Vama Turnu Magurele (cu plecare din Bucuresti) 454 km. pana la Varna
► Vama Zimnicea (cu plecare din Bucuresti) 404 km. pana la Varna


► Vama Calafat – Vidin (cu plecare din Craiova) = 300 km. pana la Varna, Vama Kulata = 783 km.
► Vama Bechet = 306 km. pana la Varna, (cu plecare din Craiova) - Vama Kulata = 601 km. total
► Vama Turnu Magurele (cu bacul cu plecare din Craiova) 135 km. = Vama Kulata 541 km. total

Iata care sunt preturile de trecere a Dunarii cu bacul.

Pret bac Zimnicea (mai 2024):

Autoturism – 65 lei
Pasager – 5 lei
Motocicleta – 15 lei
Auto 6 – 9 locuri – 100 lei
Utilitara 2 – 3.5 t – 100 lei
Platforma – 150 lei
Camion – 250 lei
Autocar – 250 lei

Bac OSTROVIT Calarasi Chiciu – Ostrov (Silistra – Bulgaria). Programul de vara – 06 prima cursa Ostrov Calarasi – 23.30 ultima cursa Ostrov Calarasi – 00.00 ultima cursa Calarasi Ostrov.

”Este o realitate ca punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse este cel mai accesat de catre turistii romani, in special cei din Bucuresti – Ilfov, Ploiesti sau Brasov. In aceasta vara, podul va fi mult mai greu accesibil iar turistii au nevoie de rabdare. Este decizia autoritatilor din Bulgaria de a efectua acum reparatiile. Astfel ca noi, in calitate de consultanti in turism, trebuie sa recomandam turistilor alternative de transport. Fireste, si o parte dintre cursele noastre cu autocarul aleg alternative de trecere la Vama Veche, Negru Voda sau cu bacul la Silistra”, declara Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

„Din informatiile pe care le avem, autoritatile bulgare au decis sa reabiliteze sectiunea de pod care este in administrarea acestora. Am fost informati ca pentru reparatii, drumarii bulgari vor inchide cate o banda si se va circula alternativ pe cealalta banda”, se arata pe pagina de Facebook a CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Potrivit CNAIR, partea bulgara a decis inchiderea circulatiei pe o banda, cu o temporaziare la trei minute, semaforizata, pentru prima faza a decopertarilor, urmand ca ulterior sa vada daca este nevoie ca podul sa fie inchis total circulatiei rutiere. In prima faza se va inchide cate o banda de circulatie, urmand ca circulatia sa se desfasoare alternativ, la cadente de trei minute, incepand cu 9 iulie.