IRI Travel: crestere semnificativa a vanzarilor din noiembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut
3/35607
calendar_month 29 Nov 2023, 14:05


Iata care sunt tendintele de calatorie inregistrate la Targul Online de Turism si la ofertele Black Friday

► Crestere totala de 60% a vanzarilor fata de luna noiembrie 2022

► Topul destinatiilor din Romania, Bulgaria, Turcia si Grecia

► Pana la 30 noiembrie mai sunt valabile oferte cu reduceri de Black Friday. Ofertele Early Booking au praguri distincte, cu cele mai mari reduceri aplicate pana pe 31 decembrie 2023

In cadrul Targului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuti touroperatori din Romania, a analizat evolutia vanzarilor pentru destinatiile sale principale. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele inregistreaza cresteri remarcabile: Bulgaria: +59%, Grecia: +95%, Romania: +71%, Turcia: +91%. Totalul vanzarilor pentru luna noiembrie a inregistrat o crestere de 60% fata de 2022.

Iata care sunt statiunile si regiunile care au inregistrat cele mai mari cresteri:

Nisipurile de Aur: +98%
Sunny Beach: +105%
Halkidiki: +110%
Thassos: +122%
Mamaia: +105%
Jupiter: +97%
Kusadasi: +92%

Cele mai cautate statiuni de pe litoralul bulgaresc sunt Nisipurile de Aur, Sunny Beach si Albena, iar de pe litoralul romanesc, Mamaia, Jupiter si Olimp. In cazul Greciei, topul este condus de Halkidiki, Thasos si Riviera Olimpului, iar in al Turciei, de Kusadasi, Antalya si Bodrum.

”Observam ca turistii continua sa isi rezerve vacantele cu anticipatie pentru a beneficia de reduceri substantiale (Black Friday, early booking, reducerile practicate la targ). Cautarile se axeaza pe ofertele cu discounturi mari si avansuri de plata cat mai mici. Targul nostru online s-a incheiat cu rezultate foarte bune, dar ofertele Early Booking continua sa fie valabile. Romanii doresc sa calatoreasca si au recapatat increderea in ofertele Early Booking. La ora actuala, avem o predictibilitate mult mai mare decat anul precedent”, declara Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Majoritatea ofertelor Early Booking implica o plata initiala de doar 10%. Al doilea avans se efectueaza la incheierea perioadei Early Booking, variind intre 10-20%, in functie de destinatie. Diferenta se achita cu 21-30 de zile inainte de plecarea in vacanta. Ofertele Early Booking au praguri distincte, cu cele mai mari reduceri aplicate pana pe 31 decembrie 2023, variind intre 20-30%. Majoritatea ofertelor de targ si de Black Friday au avut conditii de plata mai stricte care au presupus avansuri de 30 – 50% sau chiar cu plata integrala. Pana la 30 noiembrie, IRI Travel inca mai are valabile oferte cu reduceri de Black Friday.