Destinatiile preferate de romani pentru Sarbatorile de iarna 2023/2024
3/35571
calendar_month 24 Nov 2023, 16:45


In acest moment, unitatile de cazare din Romania se afla in focul pregatirilor pentru Sarbatorile de iarna 2023/2024, fiind puse la punct ultimele detalii pentru ca turistii sa beneficieze de cele mai bune pachete de servicii. 

In mod traditional, romanii isi mentin preferintele pentru statiunile balneo si de munte consacrate, ponderea vanzarilor pentru anul in curs fiind de 65% pentru balneo, datorita cresterii interesului pentru turismul de sanatate si al pachetelor de servicii complete si 20% pentru zona de munte. 

Topul primelor 3 statiuni balneo pentru vacanta de iarna din acest an, in randul turistilor BIBI Touring, este reprezentat de Baile Felix, Calimanesti Caciulata si Baile Balvanyos, cu o crestere de 17% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce in zona de munte principalele vanzari au fost pe statiunile Predeal, Poiana Brasov si Sinaia, cu o crestere de 5% pana in acest moment. In continuare, interesul pentru rezervarile la pachetele pentru Sarbatorile de iarna este crescut, pana pe 30 noiembrie turistii putand beneficia de reduceri din tariful de baza. Se preconizeaza o crestere totala de 20% fata de anul trecut in ultima etapa - last minute. De asemenea se observa o crestere a interesului turistilor fata de statiunea Mamaia si Delta Dunarii.

”Sarbatorile de iarna inseamna pentru multi romani petrecerea concediului in mod traditional, in statiunile din Romania. Hotelierii au lansat pachete atractive, cu multe servicii incluse la tarife competitive. Preturile medii ale unui sejur la munte au crescut fata de anul trecut cu 10%-15%, dar prin sistemul last minute turisti pot beneficia de reduceri pana la 30 noiembrie si de preturi apropiate cu cele de anul trecut.  Ne asteptam la un numar ridicat de turisi in acest an in perioada minivacantelor de Sf. Andrei si Ziua Nationala a Romaniei,  Craciun si Revelion , cand cel mai probabil multi romani vor dori sa petreaca alaturi de familie, in statiunile turistice din Romania”, declara Adrian Voican, presedinte Bibi Group4travel. 

In functie de oferta aleasa, oaspetii se pot bucura de acces la centre spa cu piscina interioara sau exterioara incalzita, jacuzzi, sauna, sali de fitness, pachete de masa cu demipensiune sau pensiune completa si bauturi incluse,  mancaruri traditionale si petreceri tematice cu muzica live,   divertisment pentru cei mici, cadouri etc. 

In Predeal, un pachet turistic de 1 decembrie pentru 3 nopti variaza intre 1.517 lei/pers/sejur la un hotel de 4 stele si 838  lei/pers/sejur pentru un hotel de 3 stele, cu cina traditionala,  in timp ce in Baile Felix, tarifele sunt cuprinse intre 1403 lei/pers/sejur la un hotel de 4* cu pensiune completa si bauturi incluse si 911 lei/pers/sejur 3 nopti, pachet cu demipensiune.

De Craciun, un sejur de 3 nopti in Sinaia variaza intre 1607 lei/pers/sejur la un hotel de 4 stele, cu masa festiva de Craciun si cine traditionale  si 728 lei/pers/sejur la un hotel de 3 stele. Tot de Craciun, pentru litoral de acesta data, pretul unui pachet turistic de 3 nopti pentru un hotel de 4 stele este de 1592 lei/pers/sejur , cu demipensiune si acces la spa, cu o reducere de 10% pana pe 30 noiembrie.

Pentru Revelion, in Delta Dunarii, un pachet turistic variaza intre 1306 lei/pers/sejur cu cina festiva pentru noaptea dintre ani si acces la toate facilitatile resortului pentru un hotel de 5 stele si 1768 lei/pers/sejur pentru un hotel de 3*, pensiune completa, cu bauturi si foc de tabara. Pentru zona de munte, de Revelion, in Poiana Brasov, tarifele pleaca de la 1415 lei/pers/sejur la o unitate de 3 stele, cu mic dejun si pot ajunge la 5691 lei/pers/sejur cazarea intr-o suita cu cine festive, premii, muziva live si numeroase surprize.