Destinatiile originale ale anului 2024 la DAL Travel
3/35767
calendar_month 14 Dec 2023, 14:45


► Crestere de 80% pentru Sarbatorile Pascale si de 55% pentru circuitele anului viitor, fata de aceeasi perioada a anului precedent

► Tendintele de calatorie ale anului 2024

► Printre cele mai cautate destinatii inedite ale anului viitor se numara Mongolia, croaziere Islanda – Groenlanda si China – Tibet – Nepal – Bhutan

DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuti touroperatori din Romania cu produse turistice tip premium si de circuit, infiintat in anul 2000 si membru al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), constata un apetit crescut al calatorilor romani pentru un val impresionant de programe si circuite originale programate in prima parte a anului 2024. Cu o crestere de 55% a rezervarilor pentru circuite si de 80% pentru sarbatorile de Paste, agentia se pregateste sa ofere experiente de neegalat si itinerarii exclusive pentru turistii dornici sa exploreze lumea.

Tendinta de crestere mare pentru circuite indica faptul ca turistii romani sunt dornici sa exploreze si sa descopere lumea intr-un mod inedit. De asemenea, multi dintre acestia au luat deja decizia de a-si rezerva locurile pentru destinatiile dorite, iar unele circuite sunt ”sold out” sau aproape rezervate in totalitate.

Potrivit consultantilor DAL Travel, din ce in ce mai multi turisti romani doresc itinerarii exclusive, concepute cu meticulozitate pentru a prezenta destinatii remarcabile, de la ”bijuterii” ascunse la repere emblematice. Turistii descopera astfel frumusetea unica a fiecarui colt al lumii, calatorind intr-un mod care depaseste simpla vacanta.

Printre cele mai cautate destinatii de circuit ale inceputului de an 2024 se numara: Nicaragua - Costa Rica (plecare pe 26 februarie, tarif de la 4429 de euro), Costa Rica – El Salvador – Columbia (plecare pe 26 martie, tarif de la 4980 de euro), China – Tibet – Nepal – Bhutan (plecare pe 17 aprilie, tarif de la 6045 de euro), Filipine – Marele Tur (plecare pe 28 februarie, tarif de la 3451 de euro).

Printre cele mai solicitate croaziere de lux se numara: Croaziera pe Mississippi si Florida - Statele Unite ale Americii (plecare pe 12 iulie, tarif de la 8964 de euro), Croaziera de Rusalii in Islanda si Groenlanda(plecare pe 20 iunie, tarif de la 3980 de euro) si Croaziera prin Fiordurile Norvegiene (plecare pe 7 iulie, tarif de la 3190 de euro). 

Alte destinatii de interes pentru 2024: Peru de la Pacific la Anzi - Festivalul Inti Raymi si Muntele Curcubeu(plecare pe 17 iunie, tarif de la 3900 euro), Sardinia – Corsica (plecare pe 28 mai, tarif de la 1980 de euro) sau Indonezia – Festivalul Baliem: Java – Papua de Vest – Sulawesi – Bali – Komodo (plecare pe 4 august, tarif de la 4460 de euro).

Printre cele mai cautate destinatii inedite de Paste pentru 2024 se numara Paste in Leaganul Umanitatii Etiopia – Marele Circuit (plecare pe 27 aprilie, tarif de la 4270 de euro), respectiv Paste in Kurdistan / Irak (plecare pe 29 aprilie, tarif de la 2620 de euro).

Preturile pentru circuitele si sejururile de Paste variaza intre 1.250 de euro pentru Turcia - Cappadocia, 1.390 de euro pentru Albania, 1.580 de euro pentru Iordania si ajung pana la 3.300 de euro pentru Coreea de Sud, 4.270 de euro pentru Etiopia, 4.900 de euro pentru Peru si Insula Pastelui.60 de circuite din 2024 deja vandute

Tendinta romanilor de a opta pentru destinatii inedite se reflacta si in accelerarea rezervarilor, in ultimele luni. Printre circuitele vandute integral se numara Mongolia, Africa Australa: Namibia – Botswana – Cascada Victoria, Marele Tur al Filipinelor, Chile – Argentina – Brazilia si Carnavalul de la Rio, Mauritius –  Reunion – Seychelles, Coreea de Sud – Japonia, Thailanda – Malaezia – Singapore, China – Tibet – Nepal – Bhutan, SUA: Coasta de Est si Florida sau Marele circuit al Chinei. Deja, prin DAL Travel sunt vandute 60 de circuite ale anului viitor.

Tendinte de calatorie ale romanilor pentru prima parte a anului 2024

DAL Travel observa o crestere semnificativa a cererii pentru programele de Paste si pentru circuitele turistice in prima parte a anului 2024. Romanii au inceput sa planifice cu entuziasm vacantele lor, reflectat, de exemplu, prin cresterea impresionanta a rezervarilor pentru sarbatorile de Paste, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Aceasta crestere indica un optimism crescut in randul calatorilor si o revenire a predictibilitatii in turism.

1. Tendinte pentru Sarbatorile de Paste 2024

Turistii romani cauta experiente diverse si exotice pentru Sarbatorile de Paste, de la destinatii din Asia si Europa, pana la cele din Africa, America de Sud si America de Nord.

2. Crestere a cererii pentru croaziere 

Se remarca o crestere considerabila si a cererii pentru croaziere, turistii fiind atrasi de ideea de a explora multe destinatii si locuri exotice intr-un cadru luxos si relaxant.

3. Recapatarea increderii in Early Booking

Dupa o perioada de incertitudine, turistii romani arata un interes crescut pentru planificarea in avans a calatoriilor, dovedind o incredere reinnoita in calatorii.

4. Explorarea culturilor diverse

Romanii prefera sa isi petreaca vacantele cat mai activ, in locuri cu o bogata istorie si traditie culturala, indicand o dorinta de invatare si de traire a unor experiente noi.

„Suntem incantati sa vedem ca turistii romani isi manifesta din nou increderea in calatorii si planifica din timp participarea in circuite turistice, inclusiv in programele de Paste din 2024, pentru care inregistram o crestere neasteptat de mare. Acesta este un semn clar al dorintei lor de a profita de cele cateva zile libere si de a-si crea amintiri de neuitat in diverse colturi ale lumii. Cu destinatii variate, oferte atractive si itinerarii personalizate, suntem convinsi ca turistii nostri vor gasi pachetul perfect care sa le ofere o experienta de neuitat. Unul dintre cele mai inedite produse este „Vacanta de Paste in... Insula Pastelui”, o experienta de neuitat intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, in cadrul unui circuit complet in Chile. Am ramas surprinsi de cresterea de 80%, a cererii din aceasta perioada, pentru viitoarele vacante de Paste. De asemenea, remarc o crestere mare a rezervarilor pentru circuite si interesul crescut pentru croaziere, ceea ce arata ca romanii au incredere in anul turistic 2024. Nu traim intr-o lume perfecta, insa pot spune ca predictibilitatea in turism a revenit la ordinea zilei. La solicitarea turistilor sunt deja vandute 60 de circuite pentru anul viitor. Astfel, ne pregatim sa organizam alte date de plecare pentru destinatiile respective. De exemplu, doar intr-o zi de la lansare, am vandut integral circuitele pentru Mongolia si croazierele in Islanda si Groenlanda”, declara Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.