De ce tot mai multi oameni aleg Egipt ca destinatie de vacanta?
3/36817
calendar_month 30 Mai 2024, 12:10

Egipt este una dintre destinatiile noastre preferate din Africa, unde este soare chiar si atunci cand la noi este iarna. Pe langa faptul ca aceasta tara se mandreste cu plaje frumoase si situri culturale istorice, a fost înzestrata, de asemenea, cu o clima calduroasa pe tot parcursul anului si temperaturi ale apei care rareori coboara sub 21 de grade Celsius. Cu astfel de avantaje, nu ar trebui sa fie deloc surprinzator ca taramul piramidelor a devenit atat de popular în ultimii ani pentru turistii romani - exista multe statiuni de top la un raport calitate-pret foarte bun, iar la acest capitol sunt experte în prezentare si oferte agentiile de turism. În afara de ele, filmele, jocurile video, cartile si emisiunile TV ne-au trezit interesul de a merge într-acolo si a descoperi aspecte total diferite de ceea ce avem la noi în tara.

Egipt, un taram al minunilor stravechi si al farmecului cinematografic, a captat de multa vreme imaginatia regizorilor si a publicului. De la maiestuoasele Piramide din Giza, la strazile istorice din Cairo, reperele emblematice ale tarii au pregatit scena pentru nenumarate filme. Alexandria, bijuteria mediteraneana a Egiptului, a fost odata adapostul Obeliscului Cleopatrei. Acest monument, cu inscriptiile sale hieroglifice, ofera o privire în epoca Ptolemeilor si a reginei legendare, Cleopatra. Epicul film Cleopatra, din 1963, cu Elizabeth Taylor în rol principal, nu a a inclus Egipt pe lista locatiilor de filmare, dar prin decorurile sale marete si secventele dramatice, a adus la viata romantismul si intriga domniei Cleopatrei, trimitand fiecare urmaritor cu gandul la acest taram fermecator.

Egipt a crescut în popularitate si a devenit o destinatie de vacanta cautata si odata cu ascensiunea jocurilor video. Exista o multime de jocuri cu vizualuri frumoase, care se concentreaza pe istoria si mitologia egipteana. Indiferent daca un jucator doreste sa lupte cu armatele egiptene, sa traverseze morminte antice, sa lupte cu zei si zeite sau chiar sa iasa cu zeitati la întalniri, exista un joc anume, care va aprinde scanteia. Cel mai probabil, toate aceste jocuri te pot învata chiar si ceva nou pe parcurs. Simplu de înteles si interesant ca si provocare, Egypt Sky este una dintre multele pacanele gasite online, pe un cazinou, si a fost creat în asa fel încat jucatorii sa cunoasca multe dintre figurele emblematice, precum Zeul Soare Ra si Cleopatra si sa descopere reperele istorice ale Egiptului, pe diverse circuite de calatorie, inclusiv raul Nil, presarat cu o multime de hieroglife. si vestea grozava pentru vanatorii de comori este faptul ca pot avea parte de fel de fel de surprize.

La capitolul carti, nu exista un titlu mai popular decat Moarte pe Nil, cartea scrisa de scriitoarea britanica Agatha Christie. Este vorba despre un mister clasic de crima, care are loc într-un tur cu vaporul cu aburi de-a lungul raului Nil. Cartea prezinta unele dintre cele mai spectaculoase destinatii ale Egiptului, pe masura ce barca trece de la Shellal, la Wadi Halfa. Intriga sa haioasa si bine scrisa o fac una dintre cele mai bune carti despre Egipt de citit, mai ales înainte de o calatorie într-acolo. Actiunea îl are în centru pe detectivul belgian Hercule Poirot, care trebuie sa rezolve o crima complicata la bordul unei nave cu pasageri bogati, care devin suspecti de crima. Moartea, haosul si intrigile apar în timp ce Poirot investigheaza acest caz si descopera ca nu toti sunt ceea ce par. Locatiile din carte sunt evocatoare si palpitante. Misterul începe în Aswan, unde pasagerii pornesc în calatorie. Cateva capitole mai tarziu, ei debarca la Abu Simbel pentru a vizita templul si a vedea obiectivele turistice. În cele din urma, ajung la Wadi Halfa din Sudan. Desi acest roman de mister a fost scris tocmai în 1937, este înca la fel de popular ca întotdeauna. În februarie 2022 a fost lansat si un film adaptat dupa acest clasic, regizat de Kenneth Branagh si cu o distributie de exceptie.Egipt este o destinatie de vacanta aparte, cu statiunile moderne de pe plaja si unele dintre cele mai renumite repere din lume. O tara cufundata în istorie, aceasta minune nord-africana gazduieste unele dintre cele mai vechi orase din lume, de la Alexandria antica pana la actuala capitala, Cairo, unde Marile Piramide din Giza reusesc sa eclipseze orice. Aici se perinda anual sute de turisti, printre care se numara si zeci de romani, multumiti ca au facut o alegere exceptionala.