De acum cei care vor sa lucreze de la distanta din Turcia pot aplica online pentru a obtine viza de nomad digital
3/36548
calendar_month 24 Apr 2024, 14:30


PLATFORMA DE VIZE PENTRU NOMAZI DIGITALI DIN TURCIA ESTE ONLINE

Cu orasele sale pline de viata si coasta sa uimitoare, Turcia, una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, este acum pe cale sa devina si un refugiu pentru nomazii digitali.

Pentru a obtine o viza pentru Turcia, nomazii digitali isi pot initia usor procesul de aplicare de pe platforma de Pre-Inregistrare pentru Nomazi Digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

Dupa ce sunt completate cerintele pe aceasta platforma, va fi emis un "Certificat de Identificare a Nomadului Digital". Cu certificatul pe care-l primesc de pe platforma, cei care au aplicat trebuie sa-si continue procesul la consulatele turcesti si/sau centrele de vize.

Cine poate aplica si poate deveni un nomad digital in Turcia?

Cetatenii Frantei, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croatiei, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, Romaniei, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elvetiei, SUA, Canadei, Federatiei Ruse, Ucrainei si Belarusului, cu varste cuprinse intre 21 si 55 de ani.

Pentru a obtine un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie sa incarcati urmatoarele documente dupa inregistrarea pe platforma:

• Document de calatorie/pasaport valabil pentru cel putin sase luni de la data sosirii in Turcia

• Diploma de invatamant superior sau document substitut al diplomei

• Document care demonstreaza ca solicitantul lucreaza ca Nomad Digital: a) Contract daca lucreaza pentru o companie (cu exceptia companiilor din Turcia)

sau

b) contract de munca intre solicitant si companie daca este independent (cu exceptia companiilor din Turcia)

• Fotografie biometrica

• Document care dovedeste ca solicitantul are un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD

In ultimii ani Turcia a inceput sa devina o destinatie populara pentru nomazii digitali intrucat ofera o infrastructura tehnologica robusta, este o locatie usor de accesat si are internet de mare viteza la care se adauga sisteme avansate de banking si de plati digitale.
 
Metropola Istanbul

Istanbul este punctul de intalnire al diferitelor culturi, nu este doar o locatie istorica in care se intersecteaza mii de ani de civilizatii, ci si un centru de afaceri cu companii mari si start-up-uri. Orasul este active si poate fi usor de accesat prin zboruri directe din aproape orice parte a lumii. Totodata el indeplineste nevoile tuturor profesionistilor si vizitatorilor cu infrastructura sa de transport, optiunile variate de cazare de la apartamente de inchiriat la hosteluri si hoteluri. Clima este buna si are la dispozitie zone de lucru moderne. Istanbul este un oras in care poti sa lucrezi de la distanta in cafenele si parcuri care ofera Wi-Fi gratis.

Amestec unic de istorie si modernitate: Izmir

Izmir, este una dintre recomandarile Lonely Planet (una dintre cele mai mari edituri de ghiduri de calatorie din lume, detinuta de BBC Worldwide) pentru a calatori in 2024. Este un oras spatios si confortabil care raspunde nevoilor nomazilor digitali. Detine o varietate larga de optiuni de cazare, are o amplasare excelenta pe malul marii iar lucratul intr-o cafenea este permis si aici.



Un mediu de lucru impletit cu natura si marea: Muğla

Muğla, oras situat la confluenta Marii Mediterane si a Marii Egee, este o optiune perfecta pentru nomazii digitali. Datorita districtelor sale cunoscute precum Dalaman, Bodrum si Fethiye, care te fac sa te simti ca in paradis - Muğla ofera vizitatorilor un spatiu de lucru care se simte exact ca o vacanta. Pentru cei care viseaza la un spatiu de lucru asemanator unui paradis, Muğla este un loc de vis cu plaje aurite si premiate cu Steagul Albastru, plaje de nisip fin si o coasta inconjurata de ape cristaline, golfuri linistite si privelisti fascinante.

Experiente fara sfarsit sub soarele mediteranean: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turcesti, este, de asemenea, o zona favorita pentru nomazii digitali, cu un climat care ofera 300 de zile de soare pe an. Inconjurat de plaje lungi, orase antice si muzee, acest oras este o destinatie unica in care vizitatorii se pot bucura de privelisti frumoase in timp ce lucreaza si cand iau o pauza. In Antalya, unde poti experimenta alternative de cazare de lux echipate cu toate facilitatile, vizitatorii pot explora orase antice precum Patara, Aspendos, Perge, Phaselis si Olympos, Lycia sau St. Paul.