hit.ro  »  Altceva  »  Turism  »  Cererea pentru sarbatorile de iarna a crescut cu 15% fata de anul precedent

Cererea pentru sarbatorile de iarna a crescut cu 15% fata de anul precedent

calendar_month 12 Dec 2023, 13:45


► Cele mai cautate destinatii sunt statiunile montane, balneare si destinatiile de turism rural din Romania, urmate de statiunile de litoral si de munte din Bulgaria si de destinatiile de ski din Italia, Austria si Franta

► Luna decembrie aduce o campanie de reduceri tip early booking, cu discount-uri de pana la 35%, atat pentru sezonul estival 2024, cat si pentru actualul sezon de iarna

► Lucian Badircea: Nu am fi realizat ceea ce am realizat si nu am fi evoluat atat de mult daca nu ar fi existat agentiile noastre de turism partenere

IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuti touroperatori din Romania, anunta o crestere a interesului romanilor fata de sarbatorile de iarna. De asemenea, decembrie fiind luna ”cadourilor”, IRI a pregatit multe oferte speciale de Craciun pentru sezonul estival 2024.

Astfel, cererea pentru Revelion a crescut cu 15% fata de anul precedent, respectiv cu 10% pentru perioada Craciunului. Cele mai cautate destinatii sunt statiunile montane, balneare si destinatiile de turism rural din Romania, urmate de statiunile de litoral si de munte din Bulgaria si de destinatiile de ski din Italia, Austria si Franta.

Iata care este topul statiunilor pentru fiecare tara:

Romania:
Turism montan - Poiana Brasov, Sinaia, Azuga
Turism rural – Bran-Moieciu, Bucovina, Maramures
Turism balnear – Calimanesti-Caciulata, Baile Govora

Bulgaria:
Turism montan – Bansko, Borovets, Pamporovo
Litoral – Nisipurile de Aur

Austria:
Ischgl, Solden, Kitzbuhel, Kaprun, Zell am See

Italia:
Livigno, Val Gardena, Canazei, Alta Badia, Cortina d’Ampezzo, Madonna di Campiglio

Franta:
Val d’Isere, Tignes, Paradisski, Val Thorens, Courchevel, Meribell

Campanie de sarbatori cu reduceri consistente

IRI Travel deruleaza, pe tot parcursul lunii decembrie, o campanie de reduceri tip early booking, cu discount-uri de pana la 35%. Aceste oferte sunt dedicate in special destinatiei Bulgaria, atat pentru sezonul estival 2024, cat si pentru actualul sezon de iarna, in statiunile montane. Ofertele includ hoteluri de 4 si 5 stele de pe litoralul bulgaresc (Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Obzor, Nessebar) dar si din statiunile de ski (Bansko, Borovets, Pamporovo).

De asemenea, inca mai exista oferte ”last minute” pentru revelion in Bulgaria. Iata cateva exemple: 
Nisipurile de Aur: hotel de 5 stele, de la 405 euro/pers. in camera dubla superior, 3 nopti cu demipeniune si Cina Revelion; hotel de 4 stele, de la 259 euro/pers. in camera dubla/ 3 nopti cu All Inclusive si Cina de Revelion in lobby.

Kranevo: hotel de 5 stele, de la 543 euro/pers. in camera dubla / 3 nopti cu All Inclusive si Cina de Revelion.
Balcik: hotel de 3 stele, de la 193 euro/pers. in camera dubla / 3 nopti cu demipensiune si Cina de Revelion.

Secretul succesului: agentiile partenere

”Nu am fi realizat ceea ce am realizat si nu am fi evoluat atat de mult daca nu ar fi existat agentiile noastre de turism partenere. O agentie de turism touroperatoare trebuie sa colaboreze cu multe agentii partenere.
Ne vizitam frecvent partenerii, organizam infotripuri de studiu in diverse destinatii si comunicam cu ei permanent. Ei fac parte din echipa noastra si sunt ca o familie extinsa pentru noi. Pe aceasta cale, le multumesc agentiilor partenere IRI Travel pentru excelenta colaborare din acest an si le doresc un 2024 mult mai bun, cu vanzari prospere, oferte de calitate si cat mai multi turisti”, declara Lucian Badircea, CEO IRI Travel.Potrivit lui Lucian Badircea, cererea romanilor pentru sarbatorile de iarna, dar si pentru sezonul de iarna in sine, s-a diversificat foarte mult. Tinand cont ca si sezonul de iarna precedent a fost unul bun, dar in acest an, zapada a venit mai repede in toata Europa, cel putin in zonele de munte, se explica o crestere de 15% a cererii.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: