Calatoria romaneasca surprinde turistii
7/7315
calendar_month 15 Mai 2020, 10:40

Ca orice capitala, Bucurestiul are repere turistice de top pe care turistii trebuie sa le treaca pe lista lor, dar si locuri surprinzatoare si istorie care merita explorate. Mai jos enumeram unele dintre ele.

Una dintre cele mai bune pizzerii din Europa

Descoperirea mancarii locale face parte din farmecul oricarei calatorii, iar capitala romaneasca are o multime de locuri care ofera mancaruri traditionale, multe dintre ele pe baza de carne. Dar, de asemenea, are partea sa de locuri de luat masa in cadrul unor locatii de lux unde rezervarile se fac cu saptamani inainte.
Printre ele, este una dintre cele mai bune pizzerii din Europa, potrivit site-ului de turism Big7Travel. Animaletto Pizza Bar a fost inclus printre primii cinci in Romania si printre cele 50 de pizzerii din Europa revizuite in 2019. Pentru a incerca unele dintre bucatele locale faceti o vizita la Caru cu Bere, in centrul vechi.
Gazduit intr-o frumoasa cladire din secolul al XIX-lea, restaurantul este, de asemenea, pe masura asteptarilor, fiind gazduit intr-una dintre cele mai vechi cladiri din Capitala.

Arhitectura Art Deco

Palatul Parlamentului, descris ca fiind cea mai grea cladire din lume dupa Pentagon. Este o dovada a trecutului comunist nu atat de indepartat, care a lasat orasului cladiri minunate. Insa capitala are un alt patrimoniu important, cel al Art Deco si al arhitecturii moderniste, care dateaza din perioada interbelica, o perioada mai prospera, cand dezvoltarile de afaceri si culturi au fost intalnite cu o varietate de cladiri publice si rezidentiale.
Una dintre cele mai cunoscute cladiri Art Deco din Capitala este Palatul Telefoanelor. Stand pe Calea Victoriei, a fost cea mai inalta cladire din Capitala pana in anii 1950, la 52,5 metri.

Centrul Vechi

In partea de nord a capitalei, Muzeul Satului Dimitrie Gusti detine un patrimoniu extins de gospodarii rurale care reprezinta toate regiunile geografice ale tarii. O vizita este o oportunitate unica de a afla mai multe despre viata traditionala a satului romanesc, in timp ce treci pe langa casele vechi si curtile pline de flori.

O librarie frumoasa

Carturesti este cu siguranta una dintre cele mai frumoase librarii din Bucuresti si un exemplu despre modul in care cultura poate gasi un loc intr-o zona a Capitalei cunoscuta mai ales pentru numeroasele sale baruri si restaurante.
Cladirea eleganta, din secolul al XIX-lea, pe care familia de bancheri Chrissoveloni a detinut-o incepand cu 1903, gazduieste libraria cu sase niveluri, dotata cu un bistro la ultimul etaj, o galerie de arta si un spatiu multimedia.
Libraria are o selectie de titluri in limba engleza la fel ca si alte unitati din lantul Carturesti. De asemenea, va recomandam sa consultati Carturesti Verona, pe Bulevardul Magheru. Gradina cu frunze - terasa este un loc bun pentru a petrece o seara de vara.