Brasov va gazdui conferinta Asociatiei Europene a Agentiilor de Turism si Touroperatorilor (ECTAA)
3/35910
calendar_month 16 Ian 2024, 10:40


► Evenimentul va avea loc la Poiana Brasov si la Brasov intre 13 si 15 iunie si va reuni 50 de reprezentanti ai conducerilor asociatiilor nationale europene de profil, care grupeaza aproximativ 80.000 de tour-operatori si agentii de turism
► Municipiul Brasov a fost inclus in topul Tripadvisor al celor 25 de destinatii din intreaga lume pentru 2024

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca a obtinut organizarea conferintei ECTAA (Asociatia Europeana a Agentiilor de Turism si Turoperatorilor) din luna iunie 2024 iar gazda aleasa este municipiul Brasov. Ca o confirmare ca a fost cea mai buna alegere, Brasovul a fost inclus in topul celor mai importante 25 de destinatii mondiale pentru 2024, conform clasamentului recent publicat de cel mai influent site de turism din lume, Tripadvisor, alcatuit in urma recomandarilor a peste 8 milioane de turisti care au fost in acele locuri. Brasovul este recomandat pentru viata de noapte, tururi istorice si culturale si pentru tururi tematice Dracula.

Evenimentul, care va reprezenta cel mai important summit al profesionistilor din turism gazduit de Romania in ultimii 15 ani, se va desfasura la Poiana Brasov in perioada 13 - 14 iunie, continuand apoi la Brasov in perioada 14-15 iunie 2024. si va reuni aproximativ 50 de reprezentanti ai conducerilor asociatiilor nationale europene de profil, care grupeaza aproximativ 80.000 de tour-operatori si agentii de turism din Europa si din alte tari cu traditie in turism.  

Participantii la conferinta vor beneficia si de un program care le va oferi ocazia de a descoperi frumusetile si resursele turistice ale zonei Brasov. Va fi o oportunitate extraordinara pentru autoritatile nationale si locale dar si pentru membrii ANAT sa interactioneze cu reprezentantii principalelor piete de turism, contribuind astfel la consolidarea parteneriatelor si la schimbul de bune practici in cadrul industriei turismului.

”ANAT ofera o platforma de inalta calitate pentru dialogul si colaborarea intre profesionistii din turism, facilitand schimbul de idei si inovatii care sa contribuie la evolutia si cresterea continua a industriei.

Conferinta ECTAA din 2024 reprezinta nu doar o oportunitate de a evidentia potentialul turistic al Romaniei, dar si un pas important in consolidarea pozitiei noastre in comunitatea internationala a agentiilor de turism, unde suntem membri cu drepturi depline de 17 ani, cu implicare permanenta si foarte respectati.

Suntem recunoscatori pentru sprijinul continuu al partenerilor nostri si suntem convinsi ca aceasta conferinta va reprezenta un succes remarcabil, marcand o etapa importanta in dezvoltarea turismului din Romania si din Europa si reafirmand rolul extrem de important al agentiilor de turism.

Faptul ca vom gazdui conferinta ECTAA reprezinta un semn de recunoastere a activitatii noastre la nivel european. De asemenea, pozitionarea Brasovului in topul Tripadvisor al celor mai cautate 25 de destinatii din lume pentru acest an va constitui un mare plus pentru promovarea turistica  a tarii noastre iar gazduirea acestui eveniment notabil ii va aduce un plus consistent de vizibilitate.

Sunt convins ca toti participantii  se vor convinge de potentialul turistic al zonei si vor pleca spre tarile lor si catre agentiile de turism pe care le reprezinta cu mesajul «Visit Romania, visit Brasov!»”, subliniaza Dumitru Luca, presedintele ANAT.ANAT este membru asociat al ECTAA din 1999 si membru cu drepturi depline de la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

ANAT a mai gazduit doua reuniuni ECTAA in 2002 si 2007, la Bucuresti, insa viitoarea conferinta va reuni mai multi participanti si va oferi mai multa vizibilitate intrucat in cadrul ei vor avea loc si alegerile pentru viitoarea conducere ECTAA pentru urmatorii doi ani.

 ECTAA a fost infiintata in 1961 la Bad Kreuznach (Republica Federala Germania) de catre asociatiile nationale ale agentiilor de turism si operatorilor de turism din cele 6 state membre fondatoare ale Pietei Comune. Alte asociatii nationale s-au alaturat ECTAA odata cu extinderile succesive ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, in 2007.

Membrii ECTAA sunt asociatiile nationale ale statelor membre ale Uniunii Europene, precum si ale Norvegiei, Elvetiei si Regatului Unit. In plus, exista trei membri internationali din Tunisia, Malaysia si Israel. ECTAA este recunoscuta la Bruxelles de catre industrie si factorii de decizie drept principala reprezentare a agentiilor de turism si operatorilor de turism si este un partener de consultare de incredere in orice politica care ar putea avea un impact asupra activitatilor agentiilor de turism si operatorilor de turism.

Activitatile ECTAA acopera domenii variate, de la afaceri de politici in cadrul Uniunii Europene (politica turismului, protectia consumatorilor, politica vizelor, standarde etc.) si probleme IATA la aspecte legate de destinatie (promovarea unor destinatii selectate, gestionarea problemelor legate de destinatii, cum ar fi sanatatea si siguranta, restrictiile de calatorie etc.).