Board-ul Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET) s-a reunit in judetul Gorj
3/36716
calendar_month 20 Mai 2024, 15:25


Comitetul executiv al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET) se afla in judetul Gorj pana joi, 23 mai, la invitatia Consiliului Judetean Gorj si a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului „Acasa la Brancusi”.

Din delegatia internationala fac parte: Tijani Haddad – presedinte FIJET World si FIJET Tunisia, Mariana Rebic – secretar general FIJET World, Delal Atamdede - presedintele FIJET Turcia, Mohamed Attia – presedinte FIJET Egipt, Tina Cubrilo – presedinte FIJET Croatia, Ludmila Novacka – presedinte FIJET Slovacia, Najib Senhadji – presedinte FIJET Maroc, Stefan Baciu – presedinte FIJET Romania.

Din delegatie mai fac parte Traian Badulescu, vicepresedinte FIJET Romania si purtator de cuvant al ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) Romania si Dan Anghelescu, secretar general al FIJET Romania. Comitetul Executiv FIJET World decide, anual, acordarea Oscarului pentru Turism, „Marul de Aur”, trofeu care a revenit si mai multor destinatii din Romania (Bucovina, Sibiu, rezervatia Deltei Dunarii, Targu Jiu, Oradea si Timisoara).

Revenirea prestigioasei organizatii internationale la Targu Jiu este legata, pe langa invitatia facuta de autoritatile judetene, si de implinirea a 10 ani de cand orasul Targu Jiu a castigat „Marul de Aur”.

In cadrul reuniunii board-ului international al FIJET, gazduit de ”Ranca Ski Resort” din statiunea Ranca, a fost anuntata Academia tinerilor jurnalisti, care va fi gazduita de Bratislava, intre 16 si 22 iunie si s-a discutat despre urmatorul congres mondial FIJET, care va avea loc in luna octombrie a acestui an. Reprezentantii romani au propus dezvoltarea proiectului anual ”Top 10 destinatii”, initiat de FIJET Romania, pentru fiecare tara cu asociatie afiliata la FIJET. Astfel, turistii din toate tarile vor fi la curent cu destinatii recomandate de catre jurnalisti si scriitori de turism, in urma voturilor fiecarei organizatii.

Despre Targu Jiu ca „destinatie cultural – turistica unicat” se va vorbi miercuri, 22 mai, la ora 11.00, la Masa Tacerii, unde vor fi prezentate atat evolutia turismului in Gorj in ultimii ani, cat si principalele directii de actiune pentru viitor.

Oaspetii straini vor vizita principalele obiective turistice gorjene, dar se vor familiariza cu bogatia tezaurului artistic si traditional gorjenesc, intr-un program organizat de institutiile de cultura din subordinea Consiliului Judetean Gorj: Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Judetean Gorj „Alexandru Stefulescu” si Scoala Populara de Arte „Constantin Brancusi” Targu Jiu, alaturi de Agentia „Gorj Turism” si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului „Acasa la Brancusi”.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?