Asociatia Incoming Romania isi reconfirma misiunea de a milita pentru consolidarea turismului de incoming in Romania
3/35438
calendar_month 01 Nov 2023, 16:40


Vineri, 27 octombrie 2023, in cadrul hotelului Capital Plaza din Bucuresti, a avut loc Adunarea Generala a Membrilor Asociatiei Incoming Romania. Cu aceasta ocazie, a fost aleasa noua conducere si au fost stabilite obiectivele organizatiei pentru urmatorii doi ani.

In prezenta a peste jumatate dintre membrii sai activi, vineri, 27 octombrie 2023, Asociatia Incoming Romania si-a ales conducerea pentru perioada urmatoare. In calitate de presedinte, a fost reconfirmat in functie Domnul Ovidiu Tudor - reprezentant al agentiei de turism Exact Tours, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti ai turismului receptor din Romania, bun cunoscator al problemelor industriei si cu o experienta indelungata in organizarea de programe pentru turistii straini in Romania. El va fi secondat de catre Dan Penciu - agentia TravelMaker, si Mircea Draghici de la Est Hospitality, in calitate de Prim Vicepresedinte si respectiv Vice Presedinte. Din cadrul Comitetului Director mai fac parte reprezentanti ai tur-operatorilor Rolandia, Top Tours, Hello Bucovina, Romania Tours, Camira Events & Travel si World Synergy Travel.

Cu aceasta ocazie, cei prezenti au fost informati despre rezultatele si activitatea din ultimii doi ani,  au avut loc prezentari ale proiectelor internationale in care asociatia este implicata (Flavours of Europe si Essential Balkans) si au avut loc dezbateri privind problemele la zi ale turismului romanesc de incoming si solutiile propuse pe termen scurt, mediu si lung. 

Doua dintre imperativele unanim recunoscute de catre membrii au fost necesitatea infiintarii in regim de maxima urgenta a unui organism national de promovare a Romaniei (Organizatie de Management al Destinatiei la nivel national ) si stabilirea unei politici clare si eficiente de participare a tarii noastre la targurile de turism internationale. 

Asociatia si-a reafirmat misiunea de a contribui la dezvoltarea si intarirea turismului de incoming, considerat ca export de servicii si contributor net la avutia nationala. Va continua sa fie un interlocutor deschis si implicat atat pentru Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, cat si pentru celelalte entitati implicate in Incoming-ul Romanesc.

Ovidiu Tudor - Presedinte