hit.ro  »  Altceva  »  Turism  »  Asa da! Romania este tara partenera la Targul de Turism de la Varsovia

Asa da! Romania este tara partenera la Targul de Turism de la Varsovia

calendar_month 24 Nov 2023, 13:00


► Adrian Voican, presedintele Comisiei de Incoming ANAT si vicepresedinte ANAT a participat, alaturi de 17 agentii de turism, la unul dintre cele mai importante evenimente turistice ale finalului de an pentru promovarea Romaniei
► Turistii polonezi sunt interesati mult de Trasilvania, Brasov, Valea Prahovei,  Sighisoara, Bucuresti, Litoral, Delta Dunarii,, posibilitatile de distractie din Romania, pelerinaje, turism balnear, city break-uri

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta participarea a 17 agentii de turism din Romania la targul de turism ”International Travel and Tourism Trade Fair” (TT Warsaw), desfasurat in perioada 23 - 25 noiembrie 2023. Evenimentul are loc la Varsovia, iar Romania se prezinta cu un stand deosebit, in calitate de tara partenera. La cea de-a 29-a editie a acestui targ de turism traditional sunt asteptati 22.000 vizitatori din 56 de tari. 

Prezenta tarii noastre la TT Warsaw este sustinuta si de o promovare intensa outdoor in capitala Poloniei, valoarea campaniei fiind de 44.000 de euro. Timp de o luna, in perioada 24 noiembrie – 23 decembrie, 40 de autobuze urbane, care trec prin punctele cheie din Varsovia, vor fi colantate cu o imagine reprezentativa a Castelului Peles. De asemenea, pe durata a doua saptamani, in perioada 24 noiembrie –7 decembrie, 34 ecrane digitale, dintre care 5 in Gara Centrala si 29 din Varsovia (Rotunda), vor afisa fotografii, insotite de brandul de tara, cu Manastirea Sucevita, Castelul Peles si Transfagarasan.

”Participarea noastra la TT Warsaw reprezinta o oportunitate unica de a promova frumusetile si traditiile Romaniei intr-un context international. Suntem mandri sa aducem in atentia publicului polonez ofertele diverse si inedite ale destinatiilor turistice din tara noastra. Turistii polonezi sunt interesati mult de Trasilvania, Brasov, Valea Prahovei,  Sighisoara, Bucuresti, Litoral, Delta Dunarii, posibilitatile de distractie din Romania, pelerinaje, turism balnear, city break-uri. In Maramures si Bucovina, ei vin cu autocarele din nord si, de asemenea, se duc in locurile care au “memorie poloneza”, pe urmele sotiei lui Stefan cel Mare, a Sfantului Ladislau in Oradea etc. Polonia a reprezentat o piata traditionala pentru Romania, care iata ca revine”, subliniaza Adrian Voican, vicepresedinte ANAT si presedinte al Comisiei de Incoming a ANAT.

Romania detine la acest targ primul stand in dreptul intrarii principale. Printre cele mai promovate regiuni ale Romaniei se numara Maramures, alaturi de Bucovina, Prahova, Banat si de Litoralul Marii Negre. In standul Romaniei au fost prezenti Excelenta sa Cosmin Onisii, Ambasadorul Romaniei in Polonia si Terente Ciui, secretar de stat in ministerul de resort (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului - MEAT).

Standul Asociatiei de Promovare si Dezvoltare Turistica Prahova (APDT Prahova) ofera vizitatorilor materiale in limba poloneza si engleza, inclusiv brosuri de prezentare a zonei Prahova, informatii despre vinurile locale, despre diverse produse culinare precum si flyere cu detalii despre unitatile de cazare ale membrilor asociatiei. Aceste materiale promitatoare invita publicul sa descopere si sa exploreze bogatia ofertei turistice din Prahova.

Iata ce au scris organizatorii targului de turism de la Varsovia, pe site-ul evenimentului (https://warsawexpo.eu/en/let-yourself-be-surprised-by-romania/ ): ”Suntem incantati sa anuntam ca Romania a devenit oficial tara partenera la Targului de Turism desfasurat la Ptak Warsaw Expo. Acest eveniment important deschide noi perspective de cooperare si promovare a obiectivelor turistice romanesti pe piata poloneza. Romania, bogata in peisaje frumoase, monumente culturale si istorie fascinanta, castiga astfel o oportunitate unica de a-si prezenta potentialul turistic in fata unui public larg de vizitatori la targul de la Ptak Warsaw Expo. Este o oportunitate excelenta de a cunoaste diversitatea ofertei turistice a Romaniei. Targul de Turism este un loc excelent pentru a promova Romania ca destinatie de calatorie atractiva, iar aceasta cooperare va aduce beneficii atat Romaniei, cat si Poloniei. Suntem increzatori ca acest parteneriat va consolida legaturile dintre tarile noastre si va permite ambelor parti sa se dezvolte in domeniul turismului”.Vizitatorii polonezi ai standului Romaniei au fost foarte interesati de potentialul turistic al Romaniei, din perspectiva istorica, despre oportunitati de petrecere a timpului liber dar si despre patrimoniul cultural al tarii noastre ca destinatie turistica. Polonezii prezinta un mare interes fata de destinatia turistica Romania. Standul Romaniei a primit, zi de zi, sute de vizitatori – atat profesionisti din turism, cat si jurnalisti, bloggeri sau vizitatori. Polonezii de varsta a treia isi amintesc de sejururile petrecute in statiunile de pe litoralul Marii Negre sau la munte, iar multi polonezi cu varste de peste 50 de ani au studiat in Bucuresti. Insa este imbucurator ca si categoria cuprinsa intre 20 si 40 de ani cunoaste Romania – o parte dintre acestia au fost in tara noastra, iar o parte intentioneaza.

ANAT isi exprima recunostinta fata de colaboratorii sai din industrie si isi propune sa consolideze parteneriatele cu alte destinatii turistice, contribuind astfel la cresterea vizibilitatii Romaniei pe harta turismului international.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: