UEFA alege KIPSTA pentru UEFA Europa League si UEFA Europa Conference League
3/35495
calendar_month 10 Nov 2023, 16:05


Deja  furnizor oficial al mingilor din Ligue 1 Uber Eats si Ligue 2 BKT din Franta, precum  Jupiler Pro League din Belgia, KIPSTA, marca de fotbal Decathlon va deveni furnizorul oficial de mingi de meci al UEFA Europa League si UEFA Europa Conference League pentru sezoanele competitionale 2024-2027.

KIPSTA isi continua ascensiunea in fotbalul profesionist. Incepand cu sezonul 2024-2025, pentru o perioada de trei ani (pana la sfarsitul sezonului 2026-2027), marca de fotbal DECATHLON va furniza mingea oficiala pentru competitiile UEFA Europa League si UEFA Europa Conference League. Din Portugalia pana in Azerbaidjan, din Insulele Feroe pana in Turcia, toate meciurile din aceste competitii se vor juca folosind mingi oficiale de meci concepute si produse de KIPSTA. 

KIPSTA, al carei sediu general se afla la Kipstadium din Tourcoing, Franta, produce, de mai multi ani, mingi oficiale de meci care indeplinesc cele mai inalte cerinte tehnice ale Ligue 1 Uber Eats si  Ligue 2 BKT din Franta, precum si ale Jupiler Pro League din Belgia. 

Datorita lipirii termice a segmentelor mingii sale de meci (minge fara cusaturi), mingile oficiale de meci KIPSTA ofera o sfericitate si o durabilitate superioare. De asemenea, ofera o senzatie intensa in timpul jocului, datorita componentei din spuma de microfibra texturata si a debosarii. Mingile oficiale de meci KIPSTA se caracterizeaza prin traiectoria de zbor foarte stabila. Proiectate, testate si create in Franta, mingile oficiale de meci KIPSTA sunt certificate FIFA QUALITY PRO.

Fabien Brosse, Chief Products and Sports Officer in cadrul DECATHLON, a declarat: „Decizia UEFA recunoaste expertiza si capacitatea KIPSTA de a oferi un produs tehnic de inalt nivel, care indeplineste cele mai inalte standarde. De asemenea, consolideaza angajamentul echipelor KIPSTA fata de practicarea fotbalului, fie ca este vorba de amatori sau profesionisti, in intreaga lume.”

Guy-Laurent Epstein, Director de marketing al UEFA, a declarat: „Suntem incantati sa anuntam pentru prima data KIPSTA ca furnizor oficial de mingi de meci, deoarece ne unim fortele cu un brand care ne impartaseste pasiunea pentru inovatie, calitate si dragostea pentru joc. Experienta KIPSTA in furnizarea de mingi de cea mai buna calitate si angajamentul fata de acest sport vor fi atuuri extraordinare pe masura ce UEFA Europa League si UEFA Europa Conference League pasesc in noi ere”.