hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  Traseul pentru "Fuga la Cultura", finalizat. Concurentii vor avea parte de surprize culturale la fiecare institutie

Traseul pentru "Fuga la Cultura", finalizat. Concurentii vor avea parte de surprize culturale la fiecare institutie

calendar_month 05 Oct 2023, 13:50


Traseul pentru „Fuga la Cultura”, semimaratonul care va avea loc in data de 8 octombrie pentru a promova un stil de viata sanatos prin sport si cultura, a fost finalizat. Participantii vor alerga si se vor bucura de surprize culturale organizate de fiecare dintre institutiile partenere.

„Cluj Semimaraton - Fuga la Cultura” este un produs al Festivalului International de Carte Transilvania realizat in colaborare cu „Sport Management Events”, Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Local Cluj-Napoca si are ca scop punerea accentului pe spatiile culturale ale Clujului, probele de alergare trecand prin unele dintre cele mai importante institutii culturale ale municipiului.

Activitatile sportive presupun 5  probe: semimaraton 21 km Opera, clasic 10 km Teatru, cros 5 km Muzeu, cursa populara  2 km Film, curse copii Carte.

Totodata, vor avea loc urmatoarele evenimente culturale importante:

Muzeul de arta - Expozitie de pictura: „Pulsatiile vietii”, semnata de Teodor Botis si Manuela Botis;

Opera Nationala Romana: Impuls ritmic oferit de membrii Orchestrei Operei Romane din Cluj;

Universitatea „Babes-Bolyai”: Expozitie de carte sportiva si istorica a Clujului, expozitie sustinuta de Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga”;

Muzeul de Istorie a Universitatii Babes-Bolyai - Expozitia „Viata studenteasca la Cluj de-a lungul timpului”;

„Ne-am dorit sa iasa cat mai mult in evidenta sfera culturala a acestui proiect. Intr-adevar, sunt marcate unele dintre cele mai importante institutii culturale din Cluj-Napoca, insa ne-am dorit sa facem un plan in plus. Din acest motiv, fiecare institutie a pregatit un mic eveniment cultural, in functie de specificul sau. Asadar, concurentii nu vor trece doar prin curtile cladirilor, ci se vor bucura si de o bucatica de arta, care sa le dea energie sa finalizeze cursa. Speram ca acest semimaraton sa fie doar primul dintr-o lunga serie si, in timp, sa atragem tot mai multi concurenti si sa gasim solutii pentru a implica tot mai multe institutii culturale in proiect. Pentru un stil de viata sanatos, faceti sport, cititi, participati la evenimente culturale si iubiti”, a declarat Gabriel Bota, directorul Festivalului International de Carte Transilvania, organizator al evenimentului „Fuga la Cultura”.

Evenimentul are loc in data de 8 octombrie, in intervalul 07:00-10:45, cu start din Piata Unirii, avand traseul: Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail (1350-1487) si Ansamblul Statuar Matia Corvin (1900), Palatul Banffy (1774-1785), strada Iuliu Maniu (stil arhitectural eclectic, strada „oglinda”), strada Eroilor cu statuia Lupa Capitolina si Biserica Greco-Catolica „Schimbarea la Fata”, Strada Universitatii cu Hotelul Continental (fostul Hotel New York, cladire de colt eclectica), strada Potaissa, Biserica Reformata (sec 15-16) si statuia „Sfantul Gheorghe ucigand Balaurul” (originalul de la 1373), Strada Episcop Ioan Bob cu Biserica Bob (1801-1803).

De asemenea, traseul va marca urmatoarele institutii culturale, „Universitatea Babes-Bolyai”, Opera si Teatrul National, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie al Universitatii.

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?