Traseul pentru "Fuga la Cultura", finalizat. Concurentii vor avea parte de surprize culturale la fiecare institutie
3/35316
calendar_month 05 Oct 2023, 13:50


Traseul pentru „Fuga la Cultura”, semimaratonul care va avea loc in data de 8 octombrie pentru a promova un stil de viata sanatos prin sport si cultura, a fost finalizat. Participantii vor alerga si se vor bucura de surprize culturale organizate de fiecare dintre institutiile partenere.

„Cluj Semimaraton - Fuga la Cultura” este un produs al Festivalului International de Carte Transilvania realizat in colaborare cu „Sport Management Events”, Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Local Cluj-Napoca si are ca scop punerea accentului pe spatiile culturale ale Clujului, probele de alergare trecand prin unele dintre cele mai importante institutii culturale ale municipiului.

Activitatile sportive presupun 5  probe: semimaraton 21 km Opera, clasic 10 km Teatru, cros 5 km Muzeu, cursa populara  2 km Film, curse copii Carte.

Totodata, vor avea loc urmatoarele evenimente culturale importante:

Muzeul de arta - Expozitie de pictura: „Pulsatiile vietii”, semnata de Teodor Botis si Manuela Botis;

Opera Nationala Romana: Impuls ritmic oferit de membrii Orchestrei Operei Romane din Cluj;

Universitatea „Babes-Bolyai”: Expozitie de carte sportiva si istorica a Clujului, expozitie sustinuta de Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga”;

Muzeul de Istorie a Universitatii Babes-Bolyai - Expozitia „Viata studenteasca la Cluj de-a lungul timpului”;

„Ne-am dorit sa iasa cat mai mult in evidenta sfera culturala a acestui proiect. Intr-adevar, sunt marcate unele dintre cele mai importante institutii culturale din Cluj-Napoca, insa ne-am dorit sa facem un plan in plus. Din acest motiv, fiecare institutie a pregatit un mic eveniment cultural, in functie de specificul sau. Asadar, concurentii nu vor trece doar prin curtile cladirilor, ci se vor bucura si de o bucatica de arta, care sa le dea energie sa finalizeze cursa. Speram ca acest semimaraton sa fie doar primul dintr-o lunga serie si, in timp, sa atragem tot mai multi concurenti si sa gasim solutii pentru a implica tot mai multe institutii culturale in proiect. Pentru un stil de viata sanatos, faceti sport, cititi, participati la evenimente culturale si iubiti”, a declarat Gabriel Bota, directorul Festivalului International de Carte Transilvania, organizator al evenimentului „Fuga la Cultura”.

Evenimentul are loc in data de 8 octombrie, in intervalul 07:00-10:45, cu start din Piata Unirii, avand traseul: Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail (1350-1487) si Ansamblul Statuar Matia Corvin (1900), Palatul Banffy (1774-1785), strada Iuliu Maniu (stil arhitectural eclectic, strada „oglinda”), strada Eroilor cu statuia Lupa Capitolina si Biserica Greco-Catolica „Schimbarea la Fata”, Strada Universitatii cu Hotelul Continental (fostul Hotel New York, cladire de colt eclectica), strada Potaissa, Biserica Reformata (sec 15-16) si statuia „Sfantul Gheorghe ucigand Balaurul” (originalul de la 1373), Strada Episcop Ioan Bob cu Biserica Bob (1801-1803).

De asemenea, traseul va marca urmatoarele institutii culturale, „Universitatea Babes-Bolyai”, Opera si Teatrul National, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie al Universitatii.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?