S-a incheiat Cupa Tymbark Junior editia a 5-a
3/36749
calendar_month 22 Mai 2024, 14:45


Aproape 400 de copii din categoriile de varsta U10 si U12 din toata tara, baieti si fete, au avut ocazia de a se simti precum marii fotbalisti pe stadionul de Liga I pus la dispozitie de catre organizatori, Federatia Romana de Fotbal si Maspex Romania prin brandul Tymbark, in colaborare cu Ministerul Educatiei.

Iata echipele castigatoare:

U10
Locul I: Scoala Gimnaziala Nr. 195, S3 Bucuresti - BAIETI si Scoala Gimnaziala “Miron Costin” Suceava - FETE
Locul al II-lea: Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” Cluj-Napoca - BAIETI si Scoala Gimnaziala Nr. 113, S4, Bucuresti - FETE
Locul al III-lea: Scoala Gimnaziala Nr. 24 “Ion Jalea”, Constanta - BAIETI si Scoala Gimnaziala “Petofi Sandor” Targu Secuiesc – FETE

U12
Locul I: LPS Banatul Timisoara - BAIETI si Scoala Gimnaziala Nr.113, S4 Bucuresti - FETE
Locul al II-lea: Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu Targu Mures - BAIETI si Scoala Gimnaziala Nr. 24 Timisoara - FETE
Locul al III-lea: Scoala Gimnaziala ”A.I. Cuza” Bacau - BAIETI si Scoala Gimnaziala “Dr. Ilie Lazar” Giulesti, Maramures – FETE

In anul fotbalului, in care are loc cea mai mare competitie europeana - UEFA EURO 2024, participantii la Cupa Tymbark Junior au vrut parca sa demonstreze o data in plus ca implicarea lor in practicarea ”sportului rege” poate fi la fel de importanta si de spectaculoasa precum cea a marilor fotbalisti. O arata numarul mare de elevi inscrisi la startul editie 2023-2024, aproape 140.000 de copii, tehnicile de joc, modul in care traiesc victoriile si infrangerile. Copii ambitiosi, talentati coordonati de profesori dedicati au creat tabloul Cupei Tymbark Junior, o competitie care urmareste incurajarea copiilor din toata tara sa faca miscare, sa isi puna in valoare potentialul sportiv si sa isi descopere talentul la fotbal.

„La finalul aceastei editii, avem ocazia sa vedem inca o data succesul Cupei Tymbark Junior, atat prin numarul de copii participanti, dar mai ales prin entuziasmul, talentul si bucuria pe care acestia le-au aratat pe teren. E un privilegiu sa putem contribui la formarea lor ca sportivi de maine si, mai ales, in a-i educa si incuraja sa urmeze un stil de viata sanatos si in viitor. Felicit toti participantii – copii, profesori si parintii care le-au fost alaturi – si ii asigur ca Federatia Romana de Fotbal va continua sa faca toate eforturile pentru a le crea contextul potrivit performantei si dezvoltarii unui stil de viata sanatos”,– a declarat Razvan Burleanu, Presedinte FRF

Cupa Tymbark Junior incheie astazi al 5-lea an de desfasurare. In toti acesti ani, peste 620.000 de elevi din toata tara au avut sansa de a-si face remarcat talentul la fotbal. Competitia se adreseaza atat echipelor de baieti, cat si celor de fete si sunt organizate, incepand cu faza pe scoala, pe localitate, pe judet, zonala si incheind cu faza nationala. Participa echipele unitatilor scolare din invatamantul preuniversitar, forma de zi, inscrisi in registrul matricol al unitatii scolare pe care o reprezinta.

„A fost o editie care a debutat extraordinar, cu aproape 140.000 de elevi la start, si care s-a incheiat la fel, intr-o atmosfera de fotbal adevarat. Micii fotbalisti au fost ambitiosi, au luptat cu toata forta si cu tot talentul pentru a castiga. Alaturi de ei, profesorii si parinti au pus suflet, au dedicat timp si energie pentru a sustine pasiunea celor mici pentru fotbal. Ii felicitam pe toti si ii asiguram ca vom continua, impreuna cu partenerii nostri in acest proiect, sa oferim conditiile necesare pentru ca elevii sa isi valorifice potentialul sportiv si, mai ales, ca sa faca miscare” - a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex RomaniaCa in fiecare an, la Marea Finala a participat Miodrag Belodedici – Ambasadorul competitiei, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator de baza in Echipa Nationala a Romaniei in anii ’90.

”Am fost inca de la inceput alaturi de acesti copii si simt de fiecare data aceeasi bucurie cand ii vad jucand fotbal. Sunt foarte ambitiosi, de aceea sunt foarte atenti la indrumarile profesorilor si la micile secrete pe care le mai impartasesc si eu, din experienta mea. Ii felicit pe toti si de-abia astept sa-i intalnesc la editia urmatoare ” – a declarat Miodrag Belodedici.

Pe langa Miodrag Belodedici, la Marea Finala, juniorii Cupei Tymbark s-au bucurat de sustinerea unui alt international, nume de marca a fotbalului romanesc, Daniel Pancu.

Cupa Tymbark este una dintre primele competitii de anvergura nationala care a sustinut practicarea fotbalului de catre fete, unele dintre ele fiind astazi legitimate la echipe de club sau chiar au facut pasul spre echipa nationala, cum este si cazul Adinei Borodi, participanta la Cupa Tymbark in editia 2017, care la doar 18 ani a debutat la prima reprezentativa.

Adina, atat in calitate de fosta participanta la Cupa Tymbark Junior cat si in calitate de Ambasador al competitiei, a fost prezenta alaturi de micii fotbalisti la meciurile de departajare din 20 mai. Cu ochii si cu sufletul mai mult alaturi de fete, Adina a retrait emotiile si bucuria alaturi de ele.

Hidratarea micilor fotbalisti, dorinta de a deveni campioni la fotbal si setea de performanta au sustinute pe teren de Bucovina, Apa Oficiala a Cupei Tymbark Junior si a Echipei nationale de fotbal.

Inscrierile in editia 2024-2025 vor demara in toamna. Mai multe detalii despre urmatoarea editie pot fi aflate urmarind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro