hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  Romania organizeaza Campionatul European Under 18 la volei feminin!

Romania organizeaza Campionatul European Under 18 la volei feminin!

calendar_month 12 Dec 2023, 15:55


Confederatia Europeana de Volei a anuntat ca i-a acordat Romaniei dreptul de a organiza turneul final sub 18 ani, la fete, intre 1 si 15 iulie 2024, conform site-ului oficial al Federatiei romane de Volei frvolei.ro.

”Este o mare oportunitate pentru noi. Este un turneu de cel mai inalt nivel la care vor participa cele mai bune 16 echipe din Europa, la aceasta categorie de varsta. Vom anunta in curand si locul unde va avea loc turneul final, intre 1 si 15 iulie”, a declarat Adin Cojocaru, presedintele Federatiei Romane de Volei.

Mai sunt de pus la punct anumite aspecte organizatorice, de logistica, dar pentru Romania este o oportunitate imensa de a dezvolta voleiul juvenil, de a atrage copiii spre un sport foarte frumos.

Viitorul voleiului european vine in Romania

Sistemul de desfasurare al turneului cuprinde faza preliminara, cu 8 echipe repartizate in doua grupe. Se va juca fiecare cu fiecare, iar apoi primele doua clasate in fiecare grupa vor disputa semifinalele.

La aceasta categorie de varsta, nationala Romaniei a participat in aceasta vara la Euro Under 17, in Ungaria. Fetele noastre au castigat cu Ungaria si Franta, dar au pierdut cu Slovenia, Turcia, Grecia, Germania si Belgia. Acum vor avea o buna oportunitate de a obtine un rezultat si mai bun, avand in vedere ca vor juca acasa, cu fanii in tribuna.

sursa foto: pixabay.com

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: