hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  Romania in urna 1 alaturi de Luxemburg, la tragerea la sorti pentru grupele Ligii Natiunilor

Romania in urna 1 alaturi de Luxemburg, la tragerea la sorti pentru grupele Ligii Natiunilor

calendar_month 04 Dec 2023, 17:00


Am trait sa o vedem si pe asta! A evoluat Luxemburg atat de tare incat sa fie in aceasi grupa valorica cu Romania? Ei bine da! Se pare ca Luxemburg este revelatia preliminariilor EURO 2024, luxemburghezii obtinand 17 puncte intr-o grupa cu Portugalia, Slovacia, Islanda, Bosnia si Liechtenstein. 

Iata mai jos clasamentul final din grupa in care a fost Luxemburg

Grupa J 

Portugalia - 30p
Slovacia - 22p
Luxemburg- 17p
Islanda - 10p
Bosnia si Hertegovina - 9p
Liechtenstein - 0p

Acum, revenind la nationala Romanei si la ce adversari am putea avea in Liga Natiunilor, UEFA a anuntat procedura tragerii la sorti pentru grupe, editia 2024-2025 potrivit frf.ro

Comitetul Executiv UEFA a aprobat sambata, in cadrul sedintei care a avut loc la Hamburg, formatul viitoarei editii a Ligii Natiunilor si procedura tragerii la sorti.

Tragerea la sorti a grupelor Ligii Natiunilor, editia 2024/2025, va avea loc la Paris, pe 8 februarie, de la ora 19:00. Romania va evolua in Liga C, fiind prima nationala din Urna A.

Componenta urnelor din Liga C:

Urna 1: ROMANIA, Suedia, Armenia, Luxemburg
Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia

*Cele doua formatii vor disputa un meci de baraj in luna martie pentru a se stabili formatia ce va fi in Liga C. Pierzatoarea va merge in Liga D.

Editia 2024/2025 a Ligii Natiunilor va debuta in luna septembrie, anul viitor. Partidele din faza grupelor se vor desfasura si in octombrie, si in noiembrie. In martie 2025 se vor disputa fazele finale.

In Liga C exista o singura restrictie, Azerbaidjan si Armenia nu vor putea face parte din aceeasi grupa. Echipele vor fi extrase din urne in ordine. Mai exact, in fiecare grupa se va extrage cate o echipa din fiecare urna, incepand de la prima si pana la a patra. Pozitia in grupa va fi aceeasi cu cea a urnei din care este extrasa.

UEFA Nations League 2024/25 va conta si pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formatii in Liga Natiunilor, exceptand echipele care au incheiat pe primele doua locuri in grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alaturi de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu cate 4 echipe, ce se vor disputa in sistem semifinale, finala, urmand a se stabili ultimele 4 nationale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic si Canada.

sursa foto: frf.ro

 

Sondaj

Ce placa video aveti?