Razvan Burleanu vine cu precizari despre decizia Curtii Europene de Justitie
3/35837
calendar_month 22 Dec 2023, 13:05


Intr-un comunicat publicat pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal, presedintele FRF face precizari ca urmare a pronuntarii Curtii Europene de Justitie in ceea ce priveste Superliga.

"Decizia recenta a Curtii Europene de Justitie in cazul Superligii nu trebuie sa ne faca sa uitam rolul si esenta fotbalului in comunitate. Fotbalul nu este doar un joc, este un liant care ne uneste prin pasiune si iubirea pentru sport, reprezentand un etalon de competitivitate si fair-play, ultima proprietate publica, a noastra, a tuturor.

Intr-un context plin de provocari, trebuie sa protejam esenta fotbalului european, care se hraneste din diversitatea si excelenta fiecarei tari, inspirand generatii, si modelul european al sportului, in cadrul caruia meritul sportiv este fundamental!

In cadrul UEFA si al FRF, suntem constienti de necesitatea unui echilibru constant intre valorile sociale si economice ale fotbalului. Trebuie sa continuam sa ne consultam si sa lucram neincetat alaturi de toti cei care impartasim aceasta viziune, suporteri, cluburi, ligi, federatii, autoritati nationale si europene, sponsori, media, pentru a ne asigura ca avansam pe calea corecta, protejand esenta sportului de toti cei care trateaza fotbalul doar din perspectiva interesului egoist.

Misiunea noastra trebuie sa continue prin prezervarea capacitatii de a oferi fiecarui copil, baiat sau fata, o sansa de a juca fotbal. Actionam ca sa facem fotbalul cat mai accesibil pentru toti, sa contribuim la dezvoltarea infrastructurii fotbalistice si la pregatirea antrenorilor si educarea tuturor specialistilor, pentru ca apoi, jucatorii nostri, indiferent de varsta, sa poata participa in competitii cu formate optime pentru evolutia lor fotbalistica.

Aceasta misiunea poate fi indeplinita si datorita investitiilor si sustinerii pe care fiecare comunitate le ofera dezvoltarii sportive, inclusiv prin modelul de solidaritate financiara implementat la nivel european.

In concluzie, nu trebuie sa existe entitati care sa transforme fotbalul intr-o competitie exclusivista si lipsita de solidaritate. Poate chiar in acest context ar trebui sa revedem mai bine unde ar trebui sa intervenim cu adevarat pentru a reduce decalajele financiare din fotbalul european. Astfel de initiative nu fac decat sa compromita unitatea si sa strice echilibrul valorilor si principiilor care stau la baza fundatiei fotbalului european, intregul ecosistemul fotbalistic continental riscand sa fie afectat de repercusiuni greu de reparat, pe termen lung.

Am speranta ca toti cei implicati vor intelege importanta de a avea comunitati unite si competitii deschise in fotbalul european. Numai astfel putem contribui la continuarea acestei povesti extraordinare care este fotbalul, promovand autenticitatea acestui sport minunat pentru generatiile viitoare."

sursa foto: frf.ro