Kyros Vassarasa avut o intalnire cu arbitrii FIFA VAR si operatorii pentru reluari. In ce situatii poate fi folosit VAR
3/35923
calendar_month 16 Ian 2024, 17:35


Luni, 15 ianuarie, la Casa Fotbalului, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a avut o intalnire cu arbitrii FIFA VAR si operatorii pentru reluari conform site-ului oficial frf.ro 

La intalnire, desfasurata in sistem hibrid, principalul subiect de discutie a vizat consolidarea relatiilor de colaborare dintre arbitrii VAR si operatorii de reluari, pentru a evita erorile in folosirea tehnologiei. Presedintele CCA a prezentat modul in care a fost aplicat protocolul VAR la diferite meciuri din campionatul intern, dar si din strainatate. De asemenea, Kyros Vassaras a explicat inca o data care sunt cele 4 situatii in care poate interveni VAR si le-a prezentat tuturor ultimele modificari ale Legilor Jocului.

In ce situatii poate fi folosit VAR?

GOLURI. Rol de asistenta a ”centralului” in a determina daca in faza premergatoare inscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reusitei. Jocul este intrerupt doar odata ce mingea a trecut linia portii, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.

PENALTY. Rol de a clarifica situatiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii initiale de a acorda lovitura de pedeapsa.

ELIMINARE. Rol in identificarea situatiilor in care se impune acordarea unui cartonas rosu sau anularea unei astfel de decizii.

IDENTITATEA JUCATORILOR. Atunci cand arbitrul acorda cartonase jucatorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucatorilor ce meritau sanctiunea.

sursa foto: frf.ro