hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  IMSA: Pilotii BMW M Team RLL sunt confirmati pentru sezonul GTP 2024 - Jesse Krohn este noul pilot titular

IMSA: Pilotii BMW M Team RLL sunt confirmati pentru sezonul GTP 2024 - Jesse Krohn este noul pilot titular

calendar_month 11 Ian 2024, 15:50


Formula de piloti pentru inceputul celui de-al doilea sezon GTP 2024 al IMSA WeatherTech SportsCar Championship a fost confirmata de BMW M Team RLL. Ca si sezonul trecut, Connor De Phillippi (SUA) si Nick Yelloly (Marea Britanie) sunt echipajul obisnuit in #25 BMW M Hybrid V8.

Noutatea este ca Jesse Krohn (Finlanda) se alatura lui Philipp Eng (Austria) in #24 BMW M Hybrid V8.

Augusto Farfus (Brazilia) si Maxime Martin (Belgia) vor sustine cele doua echipaje la cursele de anduranta de la Daytona, Sebring si Road Atlanta (toate SUA). Totodata, Dries Vanthoor (Belgia) si René Rast (Germania) vor intari echipa la cursa de 24 de ore de la Daytona.

De Phillippi si Yelloly revin pentru o noua incercare la titlul IMSA, dupa ce au obtinut o victorie si un total de cinci podiumuri in primul lor sezon GTP de succes in 2023. Krohn, care a petrecut trei sezoane complete la comenzile BMW M8 GTE, din 2018 pana in 2020, revine in seria IMSA ca pilot titular alaturi de Eng. Cele mai mari succese ale lui Krohn de pana acum au venit in 2020, cand a castigat cursa de 24 de ore de la Daytona si titlul clasei GTLM in Michelin Endurance Cup.

Farfus va reveni si in cockpitul #24 BMW M Hybrid V8. El ii va sustine pe Eng si Krohn in trei curse ale IMSA Michelin Endurance Cup care sezonul viitor cuprinde cinci etape. Acestea sunt cursele de distanta lunga de la Daytona, Sebring, Watkins Glen, Road Atlanta si, pentru prima data, Indianapolis. Acesta din urma, care era un sprint de doua ore si 40 de minute, va fi extinsa la o cursa de anduranta de sase ore in acest an. Martin va concura in cele trei clasice la Daytona, Sebring si Road Atlanta alaturi de De Phillippi si Yelloly in #25 BMW M Hybrid V8. De asemenea, Vanthoor si Rast se vor alatura BMW M Team RLL pentru cele 24 de ore de la Daytona, cursa ce are lor in ianuarie 2024.

In plus, pilotii oficiali BMW M Neil Verhagen (SUA), Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Jens Klingmann (Germania), Madison Snow (SUA) si Robby Foley (SUA) vor concura in clasele GTD, la comenzile unor modele BMW M4 GT3, la etapa de deschidere a sezonului, la Daytona. Verhagen si van der Linde se vor alatura campionilor en-titre, Paul Miller Racing, alaturi de pilotii titulari Snow si Bryan Sellers (SUA). Klingmann va concura din nou cu Turner Motorsport, alaturi de pilotul traditional, Foley, precum si de Patrick Gallagher si Jake Walker (amandoi SUA).

sursa foto: press.bmwgroup.com

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?