IMSA Laguna Seca: podium pentru Turner Motorsport la cursa reper - BMW M Team RLL se confrunta cu probleme
3/36671
calendar_month 14 Mai 2024, 17:15


Turner Motorsport a sarbatorit locul al doilea in clasa GTD la cea de-a patra etapa din IMSA WeatherTech SportsCar Championship ce a avut loc la Laguna Seca (SUA), incheind weekendul sau aniversar pe podium.

Echipa condusa de Will Turner a concurat in cea de-a 557-a cursa intr-o masina BMW - mai mult decat orice alta echipa BMW M Motorsport de client. BMW M Team RLL a aratat un ritm bun in calificari cu cele doua BMW M Hybrid V8, dar a retrogradat in clasament in cursa dupa incidente si a ratat podiumul.

Philipp Eng (Austria) a inceput cursa cu #24 BMW M Hybrid V8 de pe locul al treilea, dupa o sesiune puternica de calificari sambata. El a pastrat aceasta pozitie pana cand la schimbarea de pilot cu Jesse Krohn (Finlanda).

Cu toate acestea, o patinare in ultima ora a cursei a dus la un incident in care partea spate a fost deteriorata si a fost necesara schimbarea ei la boxe. Krohn a terminat cursa pe locul al noualea in clasa GTP.

Connor De Phillippi (SUA) si Nick Yelloly (Marea Britanie) au luat startul in cea de-a doua masina de pe locul al cincilea si au terminat pe locul al saptelea dupa ce au pierdut timp in timpul unei opriri la boxe si, de asemenea, au derapat de pe pista.

Robby Foley si Patrick Gallagher (amandoi SUA) au preluat conducerea in clasa GTD cu #557 BMW M4 GT3 dupa prima neutralizare cu steag galben a cursei, dupa ce au fost pe pozitia a doua la start, si au avut victoria in vizor.

Cu toate acestea, cu cateva tururi inainte de final, a avut loc un contact nefericit cu o masina GTP care l-a facut pe Foley sa retrogradeze de pe primul pe al doilea. La categoria GTD PRO, Madison Snow si Bryan Sellers (amandoi SUA), aflati in #1 BMW M4 GT3 inscris de Paul Miller Racing, au terminat pe locul al saptelea.