Formula 1: Lewis Hamilton se desparte de Mercedes. Unde va merge Hamilton si cine ar putea sa ii ia locul
3/36058
calendar_month 02 Feb 2024, 16:05


Echipa Mercedes-AMG PETRONAS F1 si Lewis Hamilton se vor desparti la sfarsitul sezonului 2024.

Lewis Hamilton a activat o clauza care il elibereaza de contractul anuntat anul trecut in august si, prin urmare, acest sezon va fi ultimul ca pilot pentru Silver Arrows. 

Stirea pune capat a ceea ce este in prezent o relatie de 17 ani in F1 cu Mercedes-Benz si un parteneriat de 11 ani cu echipa de constructori.

Toto Wolff, Team Principal & CEO, a comentat:„Lewis va fi intotdeauna o parte importanta a istoriei sportului cu motor Mercedes.

Cu toate acestea, stiam ca parteneriatul nostru va ajunge la un sfarsit natural la un moment dat, iar acea zi a venit. Acceptam decizia lui Lewis de a cauta o noua provocare.

Mai avem un sezon de parcurs si suntem concentrati sa mergem la curse pentru a oferi un 2024 puternic.”


Lewis Hamilton a adaugat: „Am avut 11 ani extraordinari cu aceasta echipa si sunt atat de mandru de ceea ce am realizat impreuna.

Mercedes a facut parte din viata mea de la varsta de 13 ani.

Este un loc in care am crescut, asa ca luarea deciziei de a pleca a fost una dintre cele mai grele decizii pe care am fost nevoit sa le iau vreodata.

Dar este momentul potrivit pentru mine sa fac acest pas si sunt incantat sa accept o noua provocare.

Voi fi pentru totdeauna recunoscator pentru sprijinul incredibil al familiei mele Mercedes, in special lui Toto pentru prietenie si leadership si vreau sa terminam cu bine impreuna.

Sunt 100% angajat sa ofer cea mai buna performanta posibila in acest sezon si sa fac ultimul meu an, cu Silver Arrows, unul de retinut.”

Potrivit ziare.com scuderia Ferrari a anuntat ca Lewis Hamilton se va alatura echipei italiene din 2025, semnand un contract pe mai multi ani, iar ca o consecinta, Carlos Sainz, a anuntat joi ca va parasi echipa italiana la sfarsitul sezonului 2024.

Marea intrebare este cine ii va lua locul celui mai de succes pilot din toate timpurile la Mercedes? Printre candidati se regaseste si Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, Mick fiind rezerva oficiala la Mercdes.