hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  Finalele Rugby Europe Championship 2024 vor avea loc la Paris pe 17 martie 2024. Romania se afla in grupa B

Finalele Rugby Europe Championship 2024 vor avea loc la Paris pe 17 martie 2024. Romania se afla in grupa B

calendar_month 14 Dec 2023, 10:15


Finalele editiei 2024 a Rugby Europe Championship vor avea loc la Paris, pe Stadionul Jean Bouin, fief-ul clubului Stade Francais, toate cele patru partide de clasament fiind programate pe 17 martie ne anunta site-ul oficial al Federatiei Romane de Rugby.

Biletele pentru finale vor fi puse in vanzare  marti, 19 decembrie, si pot fi achizitionate online de pe site-ul www.stade.fr.

Romania se afla in Grupa B alaturi de Polonia, Belgia si Portugalia. Stejarii vor debuta in Rugby Europe Championship, in deplasare, pe 3 februarie, cu Polonia, dupa care vor avea doua meciuri pe teren propriu, ambele la Bucuresti, cu Belgia, pe 10 februarie si cu Portugalia, pe 17 februarie. In Grupa A se afla Georgia, Spania, Germania si Tarile de Jos.

Meciurile din grupe au loc intre 3 si 18 februarie, iar semifinalele sunt programate in weekend-ul 2-3 martie.

Finalele Rugby Europe Championshio 2024 sunt organizate de Rugby Europe in colaborare cu Federatia Franceza de Rugby, Liga Nationala de Rugby, Liga Ile de France si Comisia interministeriala pentru marile evenimente sportive.

„Rugby-ul in Franta nu a fost niciodata mai puternic asa cum este acum, dupa Cupa Mondiala, unde am vazut cu totii apetitul vizibil pentru meciuri si impactul succesului pe care Portugalia si alte tari l-au lasat prin evolutiile reusite. Acest eveniment va fi unul cu adevarat special pentru noi pentru ca in 2024 vom aniversa 90 de ani de la infiintarea Rugby Europe si a predecesoarei, FIRA.Va fi o zi in care vom sarbatori rugby-ul si valorile sale pe continentul nostru si ii vom vedea pe unii dintre cei mai buni jucatori din Europa aratandu-si abilitatile pe un stadion de talie mondiala. Asteptam cu nerabdare sa va vedem pe toti acolo”, a declarat Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe.

In editia trecuta a competitiei, finalele au fost organizate la Badajoz, Romania cucerind medaliile de bronz,  dupa ce a invins in finala mica, pe Spania, cu 31-25, Gabriel Pop fiind desemnat atunci MVP-ul partidei.

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?