hit.ro  »  Altceva  »  Sport  »  FIFA a anuntat programul meciurilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2026

FIFA a anuntat programul meciurilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2026

calendar_month 05 Feb 2024, 09:10


Surpriza! Meciul de deschidere de la Cupa Mondiala nu va fi programat in Statele Unite ale Americii sau Canada!

FIFA a dezvaluit programul meciurilor pentru Cupa Mondiala FIFA 2026.

Finala va avea loc la New York, duminica 19 iulie 2026, pe embelmaticul stadion din New Jersey, MetLife Stadium, iar meciul de deschidere avand in prim plan echipa nationala a Mexicului, va fi pe emblematicul Estadio Azteca din Mexico, stadion cu o capacitate de aproximativ 83.000 de locuri. De asemenea MetLife Stadium din New Jersey are cam tot atatea locuri.

La fel ca Mexic, echipele nationale ale Canadei si ale Statelor Unite isi vor juca fiecare trei meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Canada isi va incepe campania la Toronto vineri, 12 iunie 2026, in timp ce Statele Unite isi vor incepe calatoria in aceeasi zi la Los Angeles.

Programul turneului a fost dezvaluit in direct duminica si poate fi revizuit pe FIFA.com si FIFA+ . 

Vicepresedintele FIFA si presedintele Concacaf, Victor Montagliani, a declarat:„Cupa Mondiala FIFA 2026 va fi un moment decisiv si unul care va declansa o dezvoltare masiva a fotbalului in regiunea noastra si in intreaga lume. Desi fiecare oras gazda este unic, toti au ceva in comun – sunt pasionati de fotbal si abia il asteapta in iunie si iulie 2026.” 

Perechile meciurilor si orele de start vor fi confirmate in urma extragerii finale pentru Cupa Mondiala FIFA 2026, care se preconizeaza ca va avea loc spre sfarsitul anului 2025. 

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: